Футболистът на Левски Димитър Пиргов на практика се е разбрал с ръководството на Ботев за личните си условия, пише "Тема Спорт". Така той само чака зелена светлина от "сините", за да премине в Коматево. 

Централният бранител е обвързан със "сините" до края на сезона и не може да си тръгне като свободен агент. Затова, ако искат да го ползват от пролетта, "канарчетата" ще трябва да платят трансферна сума. 

Мераците им да го вземат без пари бяха срязани тотално от изпълнителния директор на столичния гранд Красимир Иванов, който обяви, че е склонен за раздяла с него, но само срещу точно определена цена. 

Пиргов и без това рядко попадаше в сметките на наставника Делио Роси през есента, а с идването на Аймен Белаид съвсем изпадна от тях. Ако остане на "Герена", вероятността да запише игрови минути е нулева, особено като се има предвид, че не пътува с отбора за лагера в Малта. 

Интересното е, че ако се осъществи трансферът му в Ботев, Пиргов може да запише официален дебют с жълто-черната фланелка именно срещу Левски на "Герена" в средата на февруари, когато се подновява първенството.