Трима футболисти на Етър попаднаха в идеалния отбор на 15-ия кръг на Първа лига. Той беше селектиран в статистическото предаване на DIEMA SPORT "Героите на кръга", което се излъчва всеки вторник.

Великотърновци надделяха с 1:0 в гостуването на Верея, след което защитниците Пламен Гълъбов и Артьом Артюнин, както и нападателят Флорент Боджадж попаднаха в идеалната единадесеторка на кръга.

Трима играчи на ЦСКА също са в единадесеторката. Това са защитникът Жеферсон, халфът Рубен Пинто и нападателят Мауридес. Те се представиха на ниво при победата над Витоша Бистрица с 3:0.

Идеалната схема за кръга е 4-4-2, като вратар в нея е Красимир Костов от Ботев Враца. Пред него в защита са Иван Бандаловски от Берое отдясно, Пламен Гълъбов и Артьом Артюнин от Етър в средата, както и Жеферсон от ЦСКА отляво.

Халфовете са Тодор Неделев (Ботев), Васил Шопов (Ботев), Джоди Лукоки (Лудогорец), Рубен Пинто (ЦСКА). Двамата нападатели са Флорент Боджадж (Етър) и Мауридес от ЦСКА.

Най-добър треньор е определен Илиан Илиев, който изведе Черно море до успеха над Левски. Повече можете да видите в прикаченото видео, а цялото предаване можете да гледате тук: