Наставникът на Нефтохимик Христо Янев коментира тежкото поражение на тима от Пирин с 0:3 в двубой от 30-ия кръг на Първа лига (втора шестица).

"Много неща се объркаха, лесни голове допуснахме, не успяхме да организираме добре играта си, имахме проблеми при организацията. Двамата централни защитници получиха контузии и трябваше да ги сменя, не трябваше да ги рискувам", заяви Янев.

"Трябва да работим добре, целта е да останем в елита, работата е да играят футболистите и да печелят. Феновете са зад отбора, те са важна част от отбора, трябва да се раздаваме в мачовете, днес не се получи", добави той.

"Имахме голям пасив от точки, всеки мач беше важен, загубите, които имахме от началото на сезона ни натежаха, трябва да работим здраво, всичко може да се случи в края на сезона, Нефтохимик трябва да се спаси и Бургас трябва да има футбол в елита. Отборите са равностойни, всеки мач играят с едни състави, ще се опитаме да останем в групата. Ние сме в тежка ситуация, трябва да побеждаваме във всеки мач", завърши изказването си наставникът на "нафтата".