Верея постигна първа победа, след като бе в серия от шест кръга без успех. Старозагорци спечелиха с минималното 1:0 домакинството си на Локомотив Горна Оряховица. Двубоят от 13-ия кръг на Първа лига се игра на „Трейс Арена“. След последния съдийски сигнал на Станислав Тодоров се стигна до грозно меле между футболистите на двата отбора. 

Първата много сериозна опасност в мача бе в 8-та минута пред вратата на Верея. Матиас Курьор центрира от фаул в наказателното поле на Верея, където Венцислав Керчев стреля с глава, но Иван Караджов успя да избие, топката срещна напречната греда и излезе в корнер.

Верея отговори в 9-та минута, когато Слаев комбинира със Сукуна, който стреля, но Банков спаси.

Домакините останаха с човек по-малко на терена в 39-та минута, когато Осман Балде бе изгонен за втори жълт картон.

Единственият гол в срещата падна в 45-та минута, когато Амаду Сукуна подаде към Момчил Цветанов, който успя да засече топката, тя срещна десния стълб на вратата на Николай Банков и премина гол линията, въпреки опита на вратаря да спаси.

Георги Андонов стреля опасно от фаул в 49-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Николай Банков.

Локомотив Горна Оряховица направи невероятен пропуск в 56-та минута, когато Кифуети пусна отличен извеждащ пас към Курьор, който остана сам срещу Караджов, но вратарят на Верея успя да спаси удара му.

Верея организира много добра атака в 65-та минута. Георги Андонов намери с хубав извеждащ пас Амаду Сукуна в наказателното поле на Локомотив и той отправи диагонален удар, но неточно в аут.

Милен Желев отправи хубав далечен удар в добавеното време на срещата, но топката премина встрани от вратата на Иван Караджов.

След края на мача станахме свидетели на грозни сцени на терена, тъй като Илия Мунин и Матиас Курьор се сбиха. Съдията Станислав Тодоров изгони двамата играчи с директни червени картони.

Верея се изкачи на девето място във временното класиране с 15 точки, докато Локомотив Горна Оряховица е дванайсти с 11 точки.