Давид Яблонски се превърна в основна фигура в отбраната на Левски, а с головете си често помага и в атака. След попадението си с Дунав Яблонски сподели във Фейсбук, че е реализирал със скъсана бутонка, а в ефира на „Домът на футбола” внесе уточнение по темата, както и говори за амбициите си с екипа на Левски.

„Един ден преди мача с Дунав видях, че обувката ми е леко скъсана на върха и я залепих със секундно лепило. Със съотборниците ми се посмяхме. Не съм се притеснявал по време на мача, че ще се разлепи и да ми създаде проблеми, нямаше как да се разкъса. И да не бях сложил лепило, нямаше да имам проблеми.”

„Тези обувки дълго ще ми служат, те са ми вече любимите футболни обувки. Иначе нося номер 46. Не знам защо не мога да намеря тук такива обувки, искам да са с миксирани бутони и укрепени с желязо, но не мога да открия подобни.”

„Разбрах, че фенове на Левски, които живеят в Англия, искат да ми помогнат и да ми изпратят обувки. Но действително не ми е належащо да си взема нови, но е много мило, че феновете мислят за мен.”

Атрактивен гол на Яблонски осигури "синьо" спокойствие на Герена

„Признателен съм за похвалите, които получих за гола срещу Дунав. Вкарах важен гол и срещу ЦСКА през март и хората го оценяват и до днес. Гледам напред и искам да помогна на Левски с моите голове и с играта си в защита.” „Надявам се да постигнем големи успехи с Делио Роси. Неговите тренировки са много различни от тези на другите треньори. Работим интензивно. Той набляга на тактическите тренировки. Аз и моите съотборници преследваме целта да спечелим шампионската титла, но това няма как да се случи изведнъж. Трябва постепенно да вървим към върха."

Футболистът на „сините” разказа за детството си в Чехия и какво го задържа в България.

„Роден съм в Чехия. Обичам начина на живот в родина ми, но сега съм тук и малката ми дъщеричка и Чехия не ми липсва чак толкова много. Пил съм българска бира и тя много ми хареса.”

"Още от малък обичах да се прибера вкъщи и да се нахраня със свинско, кнедлички и зеле. Тук в България тази храна ми липсва. Много повече ми харесва футбола, а не хокеят на лед. Топката ми допада повече, истински се забавлявам с футбола, обичам тази игра", разказа футболистът.