Пирин победи Витоша Бистрица с 1:0 в двубой от 22-ия кръг на Първа лига. Победното попадение дойде от добре изпълнен пряк свободен удар изпълнен от Конър Хендерсън в 23-ата минута на срещата. Благоевгардските футболисти нацелиха и гредата чрез Радослав Кирилов през втората част. Двубоят започна с минута мълчание в памет на Павел Панов и Георги Марков, които напуснаха този свят преди дни.

През първата част на двубоя Пирин стигна до попадение в 23-ата минута, когато Хендерсън се разписа директно от пряк свободен удар и неумела намеса на вратаря на Витоша Иванов, който беше отсъден за нарушение на Старокин срещу Кирилов. Суда беше в спорно положение за засада, която не беше маркирана и попадението беше зачетено.

Домакините от Пирин владееха инициативата през тези първи 45 минути, но предимно със статични положения момчетата на Милен Радуканов тормозеха съперниците си от Витоша. Аймен Суда и Ради Кирилов бяха най-активни от страна на домакините, а гостите от Бистрица създадоха две положения още в първите минути на мача, но Лазаров не сполучи.

През втората част Витоша поотвори играта си и тръгна по смело към вратата на Георгиев, но нямаше чисти голови положения пред Георгиев. Пирин атакуваше смело, а Радослав Кирилов намери и левия страничен стълб на вратата на Иванов в 73-ата минута на двубоя.

Малко по-късно Христозов трябваше да се намесва решително при поредна опасна атака на Пирин. 

Съпротивителните сили на Витоша попривършиха в края на двубоя, а атаките на "орлетата" бяха доста добри, но липсваше последния голов удар.

Все пак Пирин спечели трите точки и излезе на 11-ото място с актив от 22 точки. Витоша остана на последното място с едва 5.

Ето и съставите на двата отбора:

Пирин: Георгиев, Суда, Башлиев, Рениа, Костадинов, Сандев, Попев, Благов, Хендерсън, Кирилов, Митев

Витоша Бистрица: Иванов, Узунов, Кочилов, Гьонов, Цанков, Христозов, Долапчиев, Старокин, Пеев, Лазаров, Котев

съдия: Владимир Вълков (Пловдив)