Наставникът на Левски Петър Хубчев довери, че поражението от Тюркгюджу-Атаспор с 0:4 не е „чак” толкова неочаквано. Опитният наставник отказа да се оправдава с умората от лагера в Австрия, но подчерта, че и тя оказва влияние. Специалистът на „сините” изрази надежда клубът да закупи още 1-2 атакуващи футболисти до края на трансферния пазар, за да може Левски да се подсили в офанзива преди старта на сезона.

Същевременно Хубчев сподели, че отборът се готви много интензивно и има умора, но това не е оправдание за тежкото поражение от аматьорския тим от Мюнхен. Петър Хубчев не спести критиките към младите футболисти, които изнесоха по-голямата част от срещата, като довери, че ако се продължава така, то те ще бъдат заменени със селекция.

Шокиращ резултат с турски отеннък стъписа Левски в Австрия

„Не знам колко е малко очаквана тази загуба. Знаех състоянието на всички футболисти. За мен някои от нещата са очаквани. С натоварванията е най-лесното оправдание, не искам да го говорим това. Играха повече млади футболисти, които трябва да показват повече претенции на терена, а не извън него”, стартира той.

„Вие казвате, че те не са готови за големия футбол. Аз съм го видял отдавна това нещо”.

„Основните футболисти играха 15-20 минути, но трудно се влиза с човек по-малко в срещата. Не мога да имам претенциите към резервите, но тези към младите футболисти са големи”, потвърди Хубчев.

„Ще трябва да правим още покупки, тъй като е ясно как ще действаме с младите. Чакаме нови футболисти, но то продължава прекалено дълго. Случва се при всички отбори и мисля, че е нормално. Дени Алар е контузен, но чак цял месец да не играе – не вярвам. Има удар, за който ние знаем. Случва се във футбола, но мисля, че до десетина дена проблемът трябва да бъде решен”, увери Петър Хубчев.

„Знам за нещата в атакуващ план при нас, но това се случва във футбола. Аз не бих се разделил с нито един от титулярите ни на този етап. Не знам откъде имате информация, че Лугано иска Паулиньо. В клуба не знаем за такова предложение, това е спекулация. Спрягат се много имена и няма нужда да коментираме”.

„Желанието ми е да се подсилим възможно най-бързо, говоря го от две седмици. Ако имате предвид, че 60 минути играха други футболисти, трябва да изчакаме да видим. Ще видим Дени Алар как е и да вземем още 1-2 нападатели”.

„Ще видим как ще изглеждаме на официалните мачове. Ще видим дали ще съм рязък към футболистите, не вярвам да има такъв, който хладнокръвно да приеме такава загуба. И сутринта тренирахме, и вчера два пъти. Търси се максимално натоварване на този етап. Този мач бе уникална тренировка за мен. Тежък мач очаквам с Йънг Бойс. Радвам се, че можем да играем с такива опоненти. Имаме възможност да покажем друго лице”, завърши Петър Хубчев.