„Наистина голяма чест. От тази позиция да получиш награда е голяма чест. Работата на националния треньор е свързана с работата на много други хора. Умишлено не споменах треньорския екип, но те за мен са най-важните хора. Тези хора, които са готови 24 часа да работят. Колкото е моя заслугата и на екипа, два пъти е повече на всички тези момчета, които бяха викани през годината. Беше много тежко. Обещавам им да бъде още по-тежко тази година. Абсолютни професионалисти”, заяви националният селекционер Петър Хубчев, който бе избран за треньор номер 1 на България за 2018-а година.

„По начина, по който се отнесоха, аз нямам право да кажа нищо. Само дълбок поклон пред това, което правят”, добави Хубчев и продължи:

„Спечелването на една награда е голям престиж, но задържането е два пъти по-трудно. Радвам се, че Пламен Марков ми даде наградата, защото имаме и колегиални, и чисто човешки отношения.  За мен изключително уважаван специалист. Сигурен съм, че ще направим всичко възможно, за да постигнем по-добри резултати с националния отбор. Минавам за друг тип човек по вашето мнение и се радвам, че е точно от журналистите тази награда.”

„Ще си позволя да кажа няколко имена от позицията ми тази година. Не бих се ограничил само до трима. Хора като Страхил Попов, Ивелин Попов, Николай Бодуров, Тодор Неделев, Пламен Илиев също заслужават да бъдат отличени, но сигурно ще пропусна още 20 именаМомчета, които заслужават признание. Не съм уверен, че пожеланието на Пламен Марков ще се сбъдне. Каквото зависи от нас, ще направим. Ще се отнесем максимално сериозно. Но не обявявайте, че развяваме белия байрак”, каза още Петър Хубчев.