Почетният президент и жива легенда на Локомотив Пловдив Христо Бонев беше силно развълнуван в навечерието на празненствата за 90-годишнината на клуба. Той е живата история на "железничарите" и сподели, че всичките му успехи на терена и извън него се дължат на любовта му към "черно-белите".

"Единствената дума е "любов", която свързвам с отбора. Аз съм от 9-годишен в Локомотив и всеки един ден е много важен за мен. Просто трябва да се разбере, че Локомотив е вътре в сърцето. Радвам се, че на 90-годишнината има фенове, които знаят за моята кариера като футболист, както и момчета, които не са ме виждали на терена. Тяхната обич е най-важната за мен за цялата ми кариера", сподели Бонев пред DIEMA SPORT.

Той коментира и какво очаква да се случи с отбора занапред. Бонев вижда всичко в положителни краски заради присъствието на собственика Христо Крушарски.

"Аз лично съм много доволен, че в този момент имаме един човек, който се нае да издържа отбора със собственки средства - почна от ДЮШ. Искаме да доставяме удоволствие на хилядите ни привърженици."

"Всеки миг е паметен за мен, тъй като и головете, и игрите, и спечелената титла, всичко беше благодарение на Локомотив. Всичко във футбола е паметно за мен, както и участието ми в националния отбор беше за това, че играх силно за Локомотив. Бъдещето за отбора е светло, защото започваме вече да работим професионално, всички разбират, че нещата са съвсем различни, прави се конкурентоспособен отбор не само за България, но и за Европа", завърши легендата на "черно-белите".