Денят 12 май е исторически за Локомотив Пловдив. Това е така, защото Мартин Камбуров задмина по брой попадения в родния елит легендата на "смърфовете" Христо Бонев. Зума има 185 попадения в А група, но Камбуров се разписа за 186-и път в мача с Левски. И беше поздравен от символа на "черно-белите".

"Длъжен съм да поздравя Мартин Камбуров със 186-ия му гол и да обявя, че съм изключително горд, че той е човекът, който бие рекорда ми в Локо. Наясно съм, че постиженията се постигат, за да се подобряват. Само на Стефка Костадинова рекордът няма да падне."

"Всички локомотивци сме горди от това. Мартин е човек, който се раздава за отбора. Когато има труден момент, той хваща тима и го повежда. Смятам, че още много рекорди ще подобри той. Историята дава на хората да се разбере кой какво е правил през годините", заяви Бонев и сподели, че очаква Камбуров да се изкачи още по-нагоре в класацията на топреализаторите в родния футбол.

"Камбуров заслужава уважение, но и техните постижения ще паднат някой ден. Със сигурност ще изпревари Динко Дерменджиев и Наско Сираков, защото може да играе дълги години и го чакат много голове в годините напред. Виждам го как тренира, той се раздава всеки ден", заяви още Зума.