Исландският защитник на Левски Холмар Ейолфсон се завърна в София след 7-месечно отсъствие заради скъсани кръстни връзки на коляното. Бранителят проведе и първата си тренировка със съотборниците си.

„Да, пропуснах много. Чудесно е, че се завърнах и отново стъпих на терена тук. Всички много ми липсваха и сега ми е приятно, когато ги виждам.  В момента съм образно казано гладен за игра и искам да се върна на терена колкото може по-бързо. Върху това съм фокусиран сега. Ситуацията с контузията беше наистина тежка. В следващите седмици ще тренирам отделно и ще се опитам да дам положителна енергия на останалите момчета и да им помогна с каквото мога”, коментира Ейолфсон пред Левски ТВ.

„За пръв път получавам тежка контузия в моята кариера. Чух, че това е била една от най-тежките травми. Месецът след травмата бе много труден и тежък - с операцията и възстановяването, което започнах. Бях фокусиран обаче върху това да се върна максимално бързо на терена и времето мина много бързо, след като пред мен стоеше само една цел”, заяви още Холмар Ейолфсон и добави по повод лечението си:

„Първият месец след операцията бях в Барселона и започнах с някои основни неща, тъй като веднага след нея всичко е много ограничено. Беше важно да правя много разтягания. След това се върнах в Исландия и започнах работа с физиотерапевт, който познавам от националния отбор. Той е много добър специалист, работихме заедно с него здраво на терена, дори когато валеше сняг. Така преминаха последните месеци, преди да се завърна.”

„Реалистично целта е да започна лятната подготовка пълноценно с отбора на 100%. Ще видим как ще протече всичко до тогава, но сега се чувствам. В сравнение с последните месеци имам голям напредък. Толкова съм щастлив, че се върнах. Нямам търпение да покажа истинското си лице и да благодаря на всички за подкрепата и милите съобщения, които ми дадоха кураж. Чакам с нетърпение да играя. В отбора има нови момчета, запознах се с тях. Много са симпатични Обстановката тук е много добра”, каза още исландецът, а по повод личния си живот той добави:

„Семейството ми ще дойде тази седмица. Ожених се, а това стана само шест седмици след операцията. Беше ми много тежко, защото тогава все още не можех да се движа много добре. Но сватбата бе насрочена. Всичко мина много добре.”