„Има доста голяма промяна в първенството. Най-вече в средствата, които се наливат в отборите – те не са такива, каквито бяха преди. Левски и ЦСКА не са същите отбори, а в крайна сметка те даваха облика на това първенство. В момента отборът, който диктува модата е този на Лудогорец. Останалите се борят за по-долните места в класирането.” Това заяви футболистът на Славия Николай Димитров-Хичо, който бе избран за играч на 18-ия кръг в Първа лига.

Днес стана ясно, че Николай Димитров ще продължи кариерата си в руския Урал Екатерининбург

 „Положително в тази ситуация е това, че по този начин се дава шанс на младите играчи. Затова сега нивото не е толкова високо или пък да има прекалено високи очаквания и това е шанс за тях да израстват. В предишни години за младите футболисти бе далеч по-трудно, тъй като в отборите имаше много по-голяма конкуренция”, сподели още Хичо.

„При пристигането си в Славия говорих с Венцислав Стефанов, с който постигнахме разбиране, че ще мога да си тръгна при оферта от чужбина. Връщането ми в България може да се приеме като крачка назад, но аз лично не мисля така. Тук се наслаждавам на играта, попаднах на място, което има страхотна атмосфера за работа. Ако се погледне генерално не го считам за стъпка назад. Нямах желание да се връщам в Гърция или Турция. По-скоро моята цел бе да премина в отбор от Западна Европа”, каза още Димитров. Попитан дали очаква добрите му изяви с екипа на "белите" да му донесат повиквателна за България, талантливият полузащитник заяви: „Националният отбор би трябвало да е цел за всеки футболист с амбиции. Аз не правя изключение. Но честно казано опитвам се да не мисля много за това. По-скоро съм концентриран върху играта и развитието си като футболист”.

На въпрос дали съжалява, че в момента не играе в родния си клуб Левски, Димитров отговори. „Има горчивината от гледна точка на това, че съм отраснал там, обичам този клуб и бих бил най-щастлив да играя там. Въпреки че при последния път, в който влязох в контакт с клуба, не стана така, че да се завърна, все пак нещата за мен се наредиха добре. Юношата на „сините” разкри също, че ако сега получи оферти от Лудогорец и Левски, неговият избор ще бъде Разград. „Ако ме бяхте попитали този въпрос преди три години – със сигурност моят отговор щеше да е Левски. В момента обаче ще кажа Лудогорец и не заради финансовата част, а заради това, че ще е по-добро решение за моята кариера”.