Старши треньорът на Лудогорец  Димитър Димитров-Херо говори на пресконференция преди петъчното дерби с ЦСКА в Разград.

Двата тима, съответно първи и втори в класирането, се изправят един срещу друг от 17 ч.

„Такива мачове са съпътствани с  голямо напрежение. Най-важното в момента е резултатът. Но аз се надявам футболът да надделее и да бъде удоволствие за хората да го гледат. Тези директни мачове са за 6 точки. С този мач няма да се реши шампионатът, има още 8 кръга до края. Но това ще даде психологическо преимущество на отбора, който го спечели. Изключително важно е както за нас, така и за тях”

„Мога да коментирам нашия отбор. Футболистите оценяват важността и значението на този двубой. Тук е въпрос  на чест. Аз вярвам в качествата на моите футболисти. Неведнъж са го доказвали. Убеден съм в тях. Надявам се на добра игра и победа.”

„Предполагам, че мачът има по-различен емоционален заряд. Въпрос и на чест е. Искам да ги видя да играят както могат. Знам, че те могат. Аз съм винаги мотивиран, уважавам всеки един противник. Мотивацията не стои на дневен ред пред мен.”

„Има много странични фактори, които влияяят и повдигат напрежението преди мачовете с този съперник. Искам футболът да надделее. Вандерсон има проблеми, но шансоветему  са 50:50 да играе. Зависи от него и от лекарите. Всички останали са здрави.”

„ЦСКА не искам да ги коментирам. След като са наш конкурент, значи този отбор има качества и ги показва”,  завърши Херо.

Съдия №1 у нас свири Лудогорец - ЦСКА