Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо  разкри каква е причината един от основните футболисти Върджил Мисиджан да е извън групата на „орлите” за гостуването на турския Истанбул Башакшехир в първия мач от груповата фаза на Лига Европа. Двубоят е в четвъртък от 20:00 часа.

Шеф на Истанбул: По-добри сме от Лудогорец

„Мисиджан е извън групата заради спортно-технически причини. Не искам да влизам в подробности”, заяви Димитров.

„Знаем доста неща за противника. Изкючително силен отбор и качествени футболисти, които са играли в големи първенства. Отбор, който замалко не стана шампион на Турция. Знаем, че играят футболисти като Адебайор, Клиши и Емре. Ще ни бъде тежко в утрешния мач, но аз разчитам на нашия опит в турнирите. Шансовете ни са 50/50”, каза Херо.

Кайсара: Лудогорец е много силен отбор, който е добре подготвен

„Рафаел Форстър е извън групата, защото не е готов физически. Трябва му още време, когато влезе в нужното състояние, тогава ще влезе в групата. Имаме проблеми в отбора и най-вече с наказанието на Марселиньо, но аз вярвам в качествата на футболистите.  Знам, че те имат нужният потенциал и са го доказали през годините. Няма треньор, който да очаква загуба. Всеки се надява на победа, аз не съм изключение в това отношение”,  допълни той.

„Ще подчиним тактиката си и на хората, с които разполагаме и на съперниковата игра. Разбира се, основно ще се концентрираме върху противника, играта и качествата на футболистите, съобразявайки се с потенциала, който имаме в момента. На момчетата ще им бъде изключително трудно, в нашите планове влиза дори и равен резултат, който е приемлив”, каза още Херо.

Дяков: Радвам се за Кайсара, но искам да го победя

„В 3 и 4 урна на нас ни се паднаха възможно най-силните отбори.  Групата е много коварна, тежка и трудна и всеки отбор има шансове за победа. Достатъчно добре сме разучили противника. Наблюдавахме ги и на живо, гледали сме няколко мача, знаем силните и слабите им страни”, завърши наставникът на „орлите”.