Димитър Димитров – Херо много добре познава правилата на играта, на футболната игра. Но е наясно и с политическата, защото самият треньор разкри, че не пропуска да гласува.

Той вече пусна своята бюлетина в Бургас на изборите за Европейски парламент. 13 партии, 8 коалиции и 6-ма независими кандидати ще премерят сили днес.

„Не си спомням да съм пропускал да гласувам, смятам, че това е социална отговорност на всеки човек. Много хора казват, какво ще променя с този глас, но ако всички разсъждаваме по този начин, няма да можем да променяме нищо. Важно е всеки да упражни своя глас”, сподели Димитър Димитров – Херо за предаването „Събуди се” по NOVA.

„Ако искаме да живеем в държава, която да бъде малко по-добре, ако искаме българите да живеят и работят тук, ако искаме да се лекуваме тук, а не в чужбина, трябва да гласуваме.”

„В последните години живея и работя в чужбина, но информацията, която имам е, че не винаги се защитават нашите национални интереси в Европейския парламент. Далеч съм от мисълта, че всеки трябва да дърпа чергата към себе си, защото Европейският съюз ще губи, но трябва да се търси баланс. Трябва да сме държава, която да съществува в ЕС с достойнство, с уважение и респект, а не само да бъде в миманса”, сподели Херо.