Наставникът на Лудогорец Димитър Димитров коментира предстоящото дерби с ЦСКА от 28-ия кръг на Първа лига. Специалистът изрази мнение, че мачове като идният са със стойност като за шест точки.

Лудогорец посреща „червените“ на 6 април от 17.00 часа. Срещата ще може да следите с Gong.bg, GONG PLAY, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

„Обективно такива мачове, които са съпътствани с голямо напрежение трудно може да се говори за качество и красота във футбола, защото наистина най-важен е резултатът. Но аз се надявам футболът да надделее и да изпитат удоволствие, хората, които гледат“, започна Херо.

„Тези директни мачове са горе-долу като за шест точки. С този мач разбира се няма да се реши шампионатът, но ще даде психологическо преимущество и ще бъде важно както за нас, така и за тях“.

„Аз за ЦСКА няма какво да коментирам. Мога да говоря за нашия отбор. Мисля, че играчите оценят важността. Тук е въпрос и на чест. Вярвам в качествата на моя състав. Надявам се на добра игра и на победа.“

„Предполагам, че има различен емоционален заряд. Въпрос и на чест е да излезем победители. Искам да видя момчетата както могат, а когато те играят на върха възможностите си, аз съм убеден в победата“, коментира още бургазлията.

„Аз съм мотивиран всеки мач .Уважавам всеки противник. За мен мотивацията не стои на дневен ред“.

„Има много странични фактори за това напрежение, което се получава. Не искам да коментирам сега, иска ми се футболът да надделее и да победи по-добрият с качествена и добра игра“.

Запитан за това има ли кадрови проблеми преди срещата, Димитров каза: „Единственият проблем засега е Вандерсон. Все още има шансове да играе. Всичко зависи от последната му дума. Има шанс да играе, но не може да сме категорични“.

„Казах, че не желая да коментирам ЦСКА. След като са ни конкурент и са близо до нас, значи този отбор има качества и го показва“, обясни за финал Димитров.