"Няма да ставам треньор на Лудогорец, имам си договор с Иртиш и си го изпълнявам. В неделя се прибирам в Казахстан и започваме подготовка за следващите мачове от първенството, заяви пред БТА Димитър Димитров-Херо, сочен днес като евентуален нов наставник на шампионите.

Лудогорец сътвори обрата, но отпадна

Дерменджиев: Лудогорец има собственици, те решават бъдещето ми

Лудогорец отпадна в 3-ия кръг на квалификациите в Шампионската лига, след като спечели с 3:1 втория мач, но падна с 0:2 в първия и заради правилото за голове на чужд терен отпадна.

"Според мен Лудогорец като отбор добре играха вчера. Но след 3:1 се наруши баланса им в играта, когато беше вкаран още един нападател. Бройката на нападателите не винаги означава, че играеш нападателно и ще имаш задължително положителен резултат от тази промяна. Ако беше така, щяхме да излизаме с 10 нападатели и победата щеше да ни бъде гарантирана.

"Но разбирам намеренията на треньора на Лудогорец и напълно ги приемам. Трябва да се търси риск в такъв момент, защото голът ти е нужен. Аз пък си имам договор в Казахстан до края на годината, така че няма как да стана треньор на Лудогорец. Освен това, пред отбора стоят квалификациите за Лига Европа. Какво правим, ако влязат в Лига Европа и направят фурор там?

Той даде добра оценка на колегата си и приятел Станимир Стоилов-Мъри, който продължава в плейофите на Шампионската лига, отстранявайки полския шампион Легия Варшава.

"Много положително е влизането на Астана поне в групите на Лига Европа. Легия Варшава е изключително солиден клуб и отбор, въпреки смяната на доста играчи. Но Астана играе доста организирано във фаза защита, не си сменят състава от доста време и нужната сработка вече е факт, обясни Херо.

Неговият Иртиш завърши редовния сезон на 4-о място и сега очаква програмата за плейофите. Тази година последния етап от казахстанското първенство се провежда по нова схема. След изиграването на редовните 22 кръга отборите се разделят на първа и втора шестица, но играят отново с всички отбори. Просто първите шест имат едно домакинство повече.

"Да, нашият отбор е с доста ограничен потенциал. Разчитаме на 13-15 футболисти и не е възможно постоянно да сме на високо ниво. Но се справяме, играхме и два кръга в Лига Европа. Надявам се, че хората го оценяват. При новата програма ще видим какво ще стане. Нашият отбор например в новите 11 мача играе само като гост на Астана, но пък само като домакин на Кайрат, обясни Херо./БТА