Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров – Херо сподели своето мнение след победата с 4:2 над Ботев Пловдив от 31-ия кръг на Първа лига (Първа осмица). Наставникът на “орлите” заяви, че тимът му е направил още една крачка към титлата, но все още остават доста кръгове до края на първенството.

Лудогорец отстреля с четири куршума борбените "канарчета"

“Първият гол стана след случаен рикошет във втората минута. Хубавото е, че успяхме след това бързо да се върнем. Отбелязахме два гола, но в последните минути на полувремето направихме една много груба тактическата грешка и индивидуална бих казал и допуснахме втори гол. От там напрежението се увеличи в нашия състав, защото търсим победата във всеки мач. Като че ли се наруши баланса в нашата игра. От средата на второто полувреме вече трайно владеехме инициативата и успяхме да вкараме още два гола”, коментира Херо.

Херо коментира втория жълт картон и съответно червен, който получи Светослав Дяков в края на срещата. Наставникът на разградчани заяви, че се е получило недоразумение заради което футболистът на разградчани ще пропусне мача с Верея.

“Жалко, че Дяков допусна този картон. Не можах да разбера дали чакаше сигнал от съдията или се получи някакво неразбирателство със съотборниците му. За голямо съжаление получи втори жълт картон и няма да играе следващия мач”, заяви наставникът на “орлите”.

“Направихме още една крачка към шампионската титла. Докато има теоретическа възможност, аз не мога да кажа, че сме шампиони. Има още доста кръгове, много точки могат да се разиграят”, завърши Димитров.