Старши треньорът на Черно море Георги Иванов даде обширно интервю за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT, в което надълго и нашироко коментира работата си в повторния период начело на "моряците". 

Според него, варненци все още са в преходен период и истинските резултати от работата му ще се видят в началото на следващия сезон. 

"Не мога да бъда недоволен от първия ден, в който дойдох тук. Реално, когато пристигнах тук, към момчетата имаше различни изисквания и това е нормално. Взехме 10 момчета, доста махнахме, а това е доста трудно за синхронизиране", заяви Иванов пред DIEMA SPORT.

"Когато почнахме подготовката беше много трудно, много нерви изхабихме. Но след като минаха три месеца, отборът разбра какво изисквам. И все пак - 6 месеца са малко за изграждане на отбор. Дано от Нова година намерим точните футболисти и от лятото ще сме коренно различен отбор", сподели още той и коментира какво се е опитал да промени. 

"Не съм спрял да работя през цялото време, за да стигне отборът до това ниво. Давахме максимума от възможностите си, за да стигнем до тук. Имаме мъжки момчета, което е много важно. Те са с характер, нормално е с тях да се опитваме да играем футбол."

"С мотивация, желание и себераздаване стигаме резултатите, които са ни важни. А и 6 месеца играем в Каварна, което е на 70 км от стадиона ни и все едно играем все на чужд терен." 

"Черно море беше принуден в миналото да играе с дълги топки и ми беше трудно да ги науча да играят с изнасяне на топката от защитниците. Много е трудно да им промениш навиците. Като идвах във Варна казваха, че футболистите като видят задраскана табелата за Варна, те вече падали с 0:2." 

"Срещу ЦСКА изгубихме в 93 минута, направихме равен с Лудогорец, имахме повече положения от Левски в София, а и ги отстранихме за Купата. Така че когато един човек иска, може да му трябва време, но ще успее", сподели Иванов и коментира наболелия въпрос с базата и стадиона на отбора. 

"Надявам се да играем във Варна, защото и като клуб, и като отбор се мъчим. Все едно ЦСКА и Левски да играят в Благоевград. Благодаря на феновете за подкрепата им, те винаги ни подкрепят. Но когато имаш мач в 9:00 на 70 км от Варна, няма как да имаш много фенове." 

"А това, което аз знам е, че Черно море е много силен домакин, а в крайна сметка ние се лишихме от този фактор. Надявам се да се върнем на "Тича" и да посрещнем там ЦСКа. Когато има публика, мотивацията на играчите е различна." 

"Съгласен съм, че отборите трябва да си оправят базата, но Черно море не е виновен. Има си процедура, която държавата трябва да изпълни, за да може да има осветление на стадиона."

"Аз още не съм видял някой да работи на стадиона. Не смятам, че преди Нова година ще може да се почне нещо. Ако можем след Нова година да се направят за два месеца тези неща, за нас ще бъде супер като отбор", сподели Иванов.

В последния мач за годината "моряците" стигнаха до равенство 1:1 на гости на шампиона Лудогорец, което беше сметнато за огромно постижение. Той сподели мнението си и за тази битка. 

"Когато всичко свърши добре, всичко е наред. Не само мачът с Лудогорец, ами във всичките нашият отбор показа добро лице Опитваме се да играем привлекателен футбол. За да изчисти един отбор стила си му трябва време. Този мач с Лудогорец ни дава надежди да работим още." 

"Тези играчи ни липсваха, а особено след изгонването на Дани Георгиев се наложи други момчета да преквалифицирам. Имах само юноши, макар юношите да са бъдещето, ние с 15-16 човека сме изкарали целия сезон. Радващото е, че целия сезон нямахме контузии." 

"Срещу добри футболисти, като тези на Лудогорец, създадохме положения. Съжалявахме, че не победихме, но сега се радваме и на точката", сподели Иванов и коментира като цяло работата на разградчани, които според него трябва да служат за пример. 

"Но тези смени на треньорите не са хубави в българския футбол, президентите вече мислят, че разбират повече от треньорите. А ние ги гоним за два месеца, това са хора, а не компютри. Докато президентите се месят, така ще се правят смени на три месеца. И играчите няма да знаят какво се случва." 

"След мача с ПСЖ слушах едно интервю на Кирил Домусчиев и смятам, че така трябва да се държат президентите. Той е за пример и не го казвам за нещо друго. Те трябва да осигурят бюджет, инфраструктура, а те правят селекция и казват кой да играе", сподели Гонзо. 

Той коментира и какви са били целите му преди началото на сезона, както и на какво се дължи по-доброто представяне на отбора под негово ръководство през тази кампания. 

"Аз за себе си не мога да давам оценки, всеки човек е различен. Сигурно и аз съм се променил, в сравнение с предишния си престой тук. Играчите си остават същите биткаджии, които бяха и предния път." 

"Където и да съм работил, на мен всички хора са ми вярвали. Защото винаги съм честен и откровен. Второ - Черно море си промени играта и много точки загубихме, защото прекалено много искахме да играем с топката. Черно море си променя манталитета и стила на игра, което вярвам, че ще се хареса повече на хората." 

"Гонзо бил много голям мотиватор, но само с "Айде, айде" не става. За да го има, трябва да си обяснил на всеки играч как да застане, как да се движи. Все още не сме изчистили синхрона, но ни предстои подготовка и това ще се оправи. Но ако един ръководител няма доверие на всички в клуба, той е мъртъв." 

"Черно море не мога да кажа, че е изненада. Най-голямата такава е Дунав Русе и заслужават голямо браво. Минаха от В група до тук, показват добро лице и постоянство, изпреварват Ботев и Берое. За мен Берое са разочарованието, защото са структурирани да работят на високо ниво и сега се сринаха. Ботев също."

"Всеки иска да влезе в 6-ицата, но вече има три сигурни там. Смятах, че Ботев и Берое ще са в нея преди сезона и ще се борим за едно място три отбора. Но виждате какво стана. Затова уважение за Дунав, постоянни са в играта си и неслучайно са на това място", заяви Иванов и допълни:

"Нямам абсолютно никакъв проблем, мога да си тръгна по всяко едно време. Аз единствено мога да говоря с работата си. Дали ще ме сменят или не, не ме вълнува. Ако усетя, че няма доверие в мен, сам си тръгвам, няма да чакам да ме гонят", сподели той.

Накрая ръководителят на Черно море говори и за зимната селекция на тима си.  

"Ние сме влезли в преговори с играчи, които смятаме да привлечем. За Коварж научихме преди два дни и почнахме да търсим вратар. Черно море, ако се случи официално, загуби много от напускането му. Той е страхотен човек и страхотен вратар. Когато един вратар прави грешки, влияе на отбора и в преден план. Пожелавам му успех." 

"Не повече от 4, максимум 5 с вратаря ще привлечем. Не искам да взимам хора за резерви, ще се опитаме 1-2 българи да вземем и нещо класно като чужденци, тогава ще се опитаме да ги привлечем. В такива периоди повече от 3-има не трябва да се взимат. В Левски веднъж взехме 8 наведнъж и до 8-ия кръг не можехме да се уцелим", завърши Иванов.