Наставникът на Черно море Георги Иванов изрази мнение, че няма отбор в елита ни, който да е подготвен на 100 процента за старта на сезона. Специалистът говори след успеха над Витоша Бистрица с 1:0 в мача от първия кръг на Първа лига, като сподели, че не може да е недоволен от представянето на своите момчета и добави, че нивото ще се повишава.

„Витоша Бистрица е добър отбор, добре подреден и нашият проблем, бе че изпуснахме положения. Не мога да бъда недоволен от играта предвид, че контролирахме мача. Но допуснахме грешки, някои непростими и това можеше да ни коства победата. Има какво да надграждаме, имаме 4-5 човека добри футболисти – Старокин, Сашо Цветков, Витиня, Александров и като се върнат ще имаме повече опции“, започна Гонзо.

„Проблемът бе че ние стигаме до ситуации, а след това не можем да вкараме. Но селекцията бе така насочена, че взимахме атакуващи играчи, които могат да играят футбол. Имаме пропуски, но това бе първи мач и не нека не сме критички. През първите 10-15 минути не можахме да намерим точно концентрацията, но след това се оправихме“.

„Нито един отбор не е подготвен на 100 процента, защото подготовката и почивката бяха около 40 дни. Подготовката трябва да е толкова. Малко бе времето, но така бе за всички. Мисля, че по време на шампионата всички ще вдигат нивото си“, каза още Иванов.

„След като се върнат наказаните и контузените мисля, че в следващия мач ще изглеждаме по-завършено. Но не мога да не съм доволен от играчите, които днес влязоха. Мисля, че доминирахме и съм доволен от тези, които днес бяха на терена“, завърши Иванов.