Легендата на Левски Георги Иванов – Гонзо отхвърли възможността да се завърне на „Георги Аспарухов” след смяната на ръководството и собствеността на клуба. Той определи като спекулации слуховете, че може да застане начело на Локомотив Пд.

„Не, не, не. Аз съм казал, че в Левски нямам желание. Бил съм години и като футболист, и като ръководител. Нямам желание. Гледам като фен на нещата, които се случват в клуба. Не са ме търсили, аз съм казал мнението си от много време”, сподели пред Дарик радио Гонзо.

„Когато казах, че при Спас Русев Левски не го чака добро, всички си помислиха, че говоря срещу клуба. В крайна сметка не харесвам да има 20 чужденци и 3 българи, надявам се сега с идването на Пвел Колев, на Божков, Дерменджиев малко да се променят нещата. Виждам, че селекцията е насочена натам. Пожелавам им успех.”

„Имат добра основа, самочувствие, след като победиха ЦСКА. Лудогорец не играят добре. Левски има шансове в момента да се пребори за титлата, което ще бъде трудно, предвид това, че Лудогорец играят от дълго време заедно, докато в Левски има смени и води до ненужния синхрон в един отбор. Надявам се, но ще бъде много трудно. В Левски тепърва ще започва да се изгражда нещо ново и стабилно. Надяваме се Левски да стане шампион. Футболистите, които има в Левски не показват нужната класа, за да станат шампиони, но се надявам с подкрепата на публиката, с мотивацията и спокойствието и слабата игра на Лудогорец, Левски да триумфира, но шансовете са много малки”, коментира още Георги Иванов.

Запитан за слуховете, че може да поеме Локомотив Пд, Гонзо сподели: „Нямам какво да коментирам, с никого не съм говорил, когато в един отбор няма резултати, винаги се спекулира с треньора.”

„Обадиха ми се треньорът и човекът, който помага тук за децата, това е добра инициатива, за да станат добри спортисти. Пожелавам им да ме надминат, най-важното е постоянството, да тренират, да обръщат внимание на училището, футболистът стана динамичен и трябва да взимат добри решения. Напълнихме се с доста чужденци, в България обаче има школи, които се развиват добре. Ако обърнем внимание на подрастващите, ще се развиваме добре”, сподели още Гонзо.

Георги Иванов бе специален гост на академията „РД Спорт“ в Студентски град, където влезе в ролята на треньор на децата родени 2005 година.

„Това е хубава инициатива. Трябва да има постоянство и да тренират, да обръщат внимание на училището. Ако не си достатъчно добър, няма как да играеш. Футболът се превърна в много динамична игра. Посъветвах децата да обичат футбол и да тренират, за да постигнат успехи, когато пораснат. Трябва да се обърне внимание на школите. Ако обърнем внимание на подрастващото поколение, имаме добро бъдеще във футбола. Трябва да помагаме на младите“, каза още Георги Иванов.