Старши треньорът на Черно море Георги Иванов – Гонзо очаквано имаше сериозни претенции към съдийството на Валентин Железов и неговият екип след загубата с 1:4 от Септември в 7-ия кръг. Гонзо отчете, че грешките на съдиите, които отмениха 2 попадения на „моряците”, са били едната страна на медала, а другата – множеството пропуски на неговия тим и по-специално на Марек Кузма.

Съдии, пропуски и грешки свалиха Морето от върха

„Смятам, че първото полувреме играхме слабо, неорганизираме, бъркахме лесно в средата, после се оказвахме догонващи в ситуациите. Вкараха ни първия гол след наша грешка. Изпуснахме три положения сами срещу вратаря. Отмениха ни два чисти гола, не мога да не го отбележа. Резултатът можеше да бъде коренно различен, ако съдиите бяха свирили както трябва”, каза Гонзо.

„Като отмениш два гола, как да не си повлиял? Ситуациите не бяха трудни за един страничен съдия. Не знам какви биха били другите причини. Щом вдигаш две засади, които ги няма, значи не можеш да свириш, така си мисля.”

„Един нападател трябва да вкара гол без положение, а когато три пъти излизаш сам срещу вратаря, поне веднъж трябва да вкараш. Не мога да бъда докрай критичен. Който не е играл, той не е пропускал. Не му беше ден днес на Марек. Червеният картон на Хасани също повлия, а и цял мач не бяхме на ниво.”

Борис Галчев стана Играч на мача

„Нямам идея защо бяхме нервни. Подготовката за двубоя през седмицата мина добре. Не знам… Може би тази грешка, при която ни вкараха в 5-ата минута след грешката на Емо Михайлов се отрази.”

„Дали падаш с 1:2 или 1:4 – все тая. Опитахме всичко възможно. След изгонването на Хасани нашият тим опита да доминира и да се върне в мача. Пропуските на Кузма повлияха вместо да стане 2:2, да отиде на 1:4.”

„Няма да правим контроли през паузата, защото 8 човека ги няма. Контролите са излишни предвид толкова липси. Дали да очакваме Черно море да вземе нови играчи? Не знам ще видим. На кои позиции ли? На всички”, завърши Гонзо.