Наставникът на Черно море Георги Иванов беше доволен от представянето на играчите си в мача с Локомотив Пловдив и ги поздрави за победата с 2:0. Благодарение на този резултат варненци излязоха на върха на класирането в Първа лига, макар да са с равни точки с новака Дунав Русе. 

"Поздравявам футболистите, надиграхме категорично Локомотив. Очаквах да играем добре, знам, че имаме потенциал и сили да се справим. Срещнахме един отбор, срещу който спечелихме важни три точки по пътя към 6-ицата. Мач с мач не си прилича, но днес беше важно да излезем мотивирани и да покажем най-доброто си лице и смятам, че го направихме", сподели Иванов пред DIEMA SPORT 2. 

"Имаме футболисти, които показаха качествата си. Днес трябваше да сме прибрани, да дебнем на контра. Получи се така, че владеехме играта, биехме противника още в средата на терена и те не можехa да взимат решения. Целият отбор игра в защита много добре, целият отбор се бори и заслужаваше победата", добави Иванов в коментара си за мача, след което говори и за първата позиция, на която се намира отборът му сега. 

"Много е рано да говорим за класиране, важното е, че трупаме точки. Те са важни за самочувствоето на отбора. Ще отидем за мача с Дунав с мисълта за победа, ще видим кой е по-добър и кой ще спечели", сподели още Иванов и разкри някои от тънкостите, които е приложил в мача. 

"Когато Локомотив ни пресираше, напълно нормално беше да играем с дълги топки. Не рискувахме много, предвид, че защитата ни не е окомплектована. Когато един отбор се прибере, имаме проблеми с изнасянето на топката, но според противника ще играем така, както предполага той", добави треньорът на варненци, който накрая говори и за стадиона на отбора, който е в ремонт и затова Черно море домакинства в Каварна. 

"Винаги "Тича" е домът на Черно море и е нормално да искаме да се въурнем. Но домакините от Каварна се справят добре, не можем да бъдем недоволни, но колкото по-бързо се върнем в дома си, толкова по-добре ще бъде за нашия отбор", завърши Гонзо пред камерата на DIEMA SPORT 2.