Голмайсторът на Ботев Пловдив Стивън Петков е щастлив след попадението срещу Левски, благодарание, на което „жълто-черните” грабнаха победата в срещата. „Канарчетата” надвиха „сините” с 1:0 и човек по-малко на терена. Петков пък се разписа за успеха в 80-ата минута и логично спечели приза за Играч на мача.

Десет от Ботев съкрушиха безидеен Левски в Коматево

Преди интервюто Петков гръмна шампанското на Gong.bg, изкъпвайки малките привърженици на тима.

„Хубаво е когато влизаш и отбелязваш. При мен това се получава повече пъти. Повтарям се, че нападателите сме точно заради това нещо – като влизаме да отбелязваме голове. По принцип не е толкова приятно да си „златен жокер”, но донякъде всеки един професионален спортист трябва да бъде над тези неща и да ги преодолява. Рано или късно нещата се виждат и се оценяват, от който трябва”, коментира Петков.

„Мачът беше труден. Това се очакваше и преди срещата. Преди миналия мач казах, че в първата шестица няма как да има лесни мачове. Това го знаем много добре. Днешната победа се дължи на това, че всеки един игра до последно, за което поздравявам всички момчета и цялата публика. Много се радвам, че след последния мач с ЦСКА, казах нещо, което се сбъдна. Ние сме отбор, който трябва да свежда главата надолу. Заслужаваме да сме в тройката на първенството”, допълни той.

„Трябваше да си скъсам фланелката, ако не се бях израдвал. Да, израснал съм в отбора на Левски. Винаги съм уважавал хората там. Никога не съм имал конфликти с някого, просто това са такива моменти, че при такъв резултат и такива фенове, когато вкараш, емоцията е голяма. Винаги имаш тръпка, когато играеш срещу отбор, в който си бил. Това е футболът. Ние излизаме за победа, няма значение срещу кого играеш”, завърши Петков.