"В интерес на истината аз винаги излизам с настроение за победа и това е съвсем нормално. Ситуацията е малко по-различна. Ботев Пловдив е добър отбор. Играят добре и ако трябва да бъда честен ние в първия мач ги намерихме малко не добре организирани. Сега след победите срещу ЦСКА, те имат самочувствие. Имат и футболисти, единици, които могат да решат мач. Като Неделев, който е футболист, който сам дава разликата между отборите. Но ние нямаме друг начин и ако искаме да излезем от ситуацията, в която се намираме, трябва да търсим победа. Колектив и отбор не се правят без победи. В България всеки търси вината извън себе си и мисля, че с това ще дойде самочувствието на футболистите. Мисля, че не показват това, което могат", коментира старши треньорът на Левски Георги Тодоров преди двубоя с Ботев от 32-ия кръг на Първа лига, Първа шестица.

Тодоров занапред ще води отбора след раздялата с Георги Дерменджиев.

Двубоят Ботев - Левски е в събота от 20 часа.

"Все пак за есенния мач в отбора беше Габриел Обертан, един футболист, който няма какво да се коментира. Гомес също. Бяхме по-организирани, както виждате в защита Деян има един мач за година и повече. Нуно Рейш не е централен защитник. Има доста проблеми. За съжаление. Трябва повече да проявим характер в двубоя, който ни предстои", каза още Георги Тодоров на въпрос какво се е променило в Левски.

"Бях доста недоволен от първата тренировка, но в интерес на истината през цялата седмица футболистите тренираха добре и се стараеха. Променихме малко тренировките, сега са по-интензивни. Има някакво настроение, за разлика от първата тренировка. И може би, то е много дребно да ви кажа кое е разликата - един квадрат промени и настроението, и желанието за работа. Така че в някои случаи съвсем дребно нещо може да промени. Пак казвам победата ще върне увереността на футболистите, защото има доза натрупано напрежение в отбора. Но единствено футболистите могат да излязат от това състояние, няма друг", сподели още треньорът Тодоров.

10 снимки

За спекулациите около бъдещия треньор на Левски, Георги Тодоров каза: "Ами един от проблемите е, че през целия период имаше доста спекулации и няма как това да не се отрази на футболистите. Спомням си, че същото беше и по времето на Люпко Петрович. Един треньор, който много уважавам. Отборът беше на първо място, а го сменяха всяка седмица. Това няма как да не се отрази на момчетата. Надявам се и това е моята работа, ако може им вдъхна увереност, самочувствие. Самочувствието ще дойде, ако играят добре на терена. Това е, което мога да променя. За една седмица друго не мога да направя. Сигурно няма да е леко, но нищо леко няма."

Попитан на кои няма да разчита срещу Ботев, Тодоров заяви: "Това са Сейдахмет, Буш със сигурност, те са контузени. Седрик Унтонджи той също още тренира отделно. Всички други надявам се да покажат най-доброто от себе си."

"Аз съм служител на клуба. Какво лесно или трудно. В този момент, дали би някой се съгласил да дойде? Едва ли. Има нужда клубът от мен, ако мога нещо да помогна и да има спокойствието да се търси човек. Пожелавам на следващия треньор наистина да промени Левски. Клуб като Левски заслужава отборът да радва феновете и да играят с удоволствие, а не да няма усмивки по лицата им", категоричен бе Георги Тодоров.

"Минаха много добри юноши. Един млад футболист трябва да се изчака. За съжаление, на първата грешка ги приключваха. Сега линията такава - за млади футболисти, но естествено отговорността е много голяма. Те трябва да извоюват не само своите места, но и продължаване на тази линия. Ако няма резултати и ако отборът не играе добре, нормално е хората, които обезпечават клуба, да променят линията. Тогава става не много добре Аз се радвам, защото с даването на възможност на младите да играят се улеснява и работата в школата. В последните години малко са желаещите, които искат да дойдат в големите възрасти. Едно от нещата е, че не виждат възможност за развитие, нямаме втори отбор и никой не иска да идва. Няма да е лесно. И Илия Юруков и Станислав Иванов, Деян знаете и тримата са били при мен футболисти. Друго е да играеш постоянно. Те могат да извоюват път и за другите момчета от школата. Много трудно се израства без игрова практика", коментира Георги Тодоров.

"Хубаво е, че вероятно шест човека от школата ще бъдат в основния състав на Левски. В екипа на треньора на Левски трябва да има треньори от школата. Сега виждате  всички са от школата и минали през Левски. Димитър Телкийски е поканен от Георги Дерменджиев и имаше желание да напусне заедно с него, защото така е коректно, но аз го поканих и той прие. Бяхме тримата с Дерменджиев. Той започна първите си треньорски стъпки с мен и смятам, че той има потенциала да стане един добър треньор. Много малко останаха такива хора като него - точни и почтени хора, спрямо тези, които са ги поканили в екипа си", заяви още Тодоров.

"По-хубав е вариантът да се дадат под наем играчи, ако не могат да се наложат. Да те дадат под наем там, където ще играят със сигурност. В това отношение примерно Краси Балъков е един  положителен пример. Взе Пламен Гълъбов и го налага. Преди 6 години аз съм си определил, че не искам да работя в мъжкия футбол, защото някой зад гърба ти да прави нещо, аз не съм от хората, които си мълчат. Затова прецених, че е по-хубаво да не позволявам някой да си прави нещо зад гърба ми. Не е много лесно в тази ситуация, но няма как. Надявам се,че ще мога да помогна и вече от следващия сезон Левски да играе една изключително важна роля в първенството. Толкова дълъг период без трофей е това, че не мога да повярвам", каза за финал на пресконференция Гошо Тодоров.