Вратарят на Славия Георги Петков е една от големите изненади в разширения състав на националния отбор за мачове с Кипър и Норвегия в турнира Лига на нациите.

Ето какво сподели 42-годишният страж за своята повиквателна в предаването "Спортно шоу Гонг" на Дарик радио. 

"Добре съм, жив и здрав съм. Най-радващото е, че мога да изпитвам удолствие от футбола", сподели Петков.

"Не се чувствам като дядо, защото виждам, че по европейските терени вратарите до каква възраст пазят. Най-важното е аз да съм жив и здрав и да изпитвам любов към играта. Ако не изпитвам, трябва да сложа и края. Но след като съм здрав и обичам футбола, но не мисля, че трябва да спирам", добавя той.

"Казал съм го много пъти - в Славия, ако съм здрав, съм готов да помогна. Радвам се, че допринасям затова отборът да върви добре. Една победа над Кипър ще донесе повече самочувствие на момчетата за следващия мач с Норвегия", каза още Петков.

"Преди летенето със самолет ми беше проблем. Но сега вече претръпнах. Със самолет вече пътувам спокойно - пътувах за евромачове на Славия", заяви шеговито той.

"Идва мачът с Левски. Не съм сам срещу Левски, имал съм късмет, помогнал съм, в дадени срещи. В момента защитавам цветовете на Славия и ще дам всичко от себе си отборът да се представи добре", заключи вратарят.