Полузащитникът на Левски Георги Костадинов ще бъде извън терена между 10 и 14 дни заради мускулна контузия, която е получил на тренировка преди мача с Ботев Пловдив, показа днес ядрено-магнитният резонанс.

Костадинов има две разкъсвания на мускула до тазобедрената става. Те не са големи, но са доста дълбоки навътре в мускула и поставянето на инжекции е безмислено, защото няма да има никакъв ефект. Възстановяването трябва да стане само с почивка и рехабилитационни процедури.

При това положение халфът пропуска петъчната среща с Черно море от първенството на Първа лига, а по всяка вероятност и мача на националния отбор с Беларус другата седмица.

Лекарят на националния отбор д-р Бисер Бочев вече е информиран за ситуацията от колегите си от Левски. А днес пък сините направиха колективен обяд за сплотяване на колектива преди мача с Черно море.

Треньорите на Левски Елин Топузаков и Асен Букарев събраха тима в известна верига пицарии на улица Черковна, където играчите да се отпуснат в неформална обстановка./БТА