Халфът на Левски Георги Костадинов се приближава към завръщането си на терена. Той ще се върне в България в сряда, след като му остават още само няколко дни възстановяване и рехабилитация в "Изоклиник" в Болоня.

Въпреки това, най-рано ще се появи със синия екип в последния мач за полусезона - домакинството на Нефтохимик Бургас. Двубоят е в сряда, 14 декември, от 17:30 часа на "Георги Аспарухов". 

Полузащитникът имаше мускулно разтежение на бедрото, което обаче имаше по-дълбок пробив в крака, отколкото можеше да бъде неутрализирано с инжекции и медикаменти, съобщава БТА.

Именно това наложи и изпращането му в Болоня, където обаче работата по възстановяването е на съвсем друго ниво. Ежедневният рехабилитационен курс на халфа е бил по 6 часа на ден.

Лекуващият лекар Джовани Нани е изготвил специална програма за тренировки на Георги Костадинов, по която той ще трябва да работи в следващата една седмица при завръщането си в София. А студеното време допълнително изисква още една седмица адаптация на играча преди да се върне на терена.