„Левски е такъв клуб, че винаги изцежда всеки един служител. Аз не се притеснявам от това. Приемам работата за удоволствие и се опитвам винаги да правя най-доброто. Наистина имах нужда от промяна, защото негативите бяха големи към този отбор. Претенциите на много хора бяха насочени най-вече към мен. Човек трябва да е там, където е щастлив и да прави това, което му харесва, а не да прави нещо насила Аз никога не съм правил нещо насила и не ми е било самоцел да работя в Левски“, сподели бившият спортен директор на Левски Георги Иванов в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

ЧЕТЕТЕ ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО ТУК

„Последните три-четири месеца беше малко насила, защото в крайна сметка имаше много претенции и от медии, и от фенове защо Левски не е шампион. В крайна сметка ситуацията е ясна и всеки, който малко разбира от футбол знаят, че има един отбор, който е класи над останалите. Левски показва, че може да се доближава до него, но не в дълго първенство. Защото, за да играеш дълго първенство и да станеш шампион, трябва да имаш и качествени резерви, трябва да имаш дълга пейка. Ние работихме 14 човека и 8 юноши. Когато някой се контузеше имаше проблем, но няма смисъл сега да говоря за Левски. Всичко е минало и много неща са се казали. Не бягам от отговорност. Ако някой има въпроси конкретни да ми зададе, бих отговорил. Няма от какво да се срамувам и да се притеснявам да говоря за Левски. В момента обаче съм треньор на Черно море и не е коректно и нужно да го правя това нещо“, добави още Гонзо.

Иванов даде специално интервю след поредната тренировка на Черно море, чийто старши треньор е в момента.

„Нормално, тренировките трябва да се доближават до мачовете, ако искаме да има ефект. Ние търсим динамиката в тренировките. Надяваме се с времето да изчистим нещата и да започнем да играем по-бързо и по-точно. Много е рано да говорим за класиране. Докато не се извъртят мачовете през първия полусезон, не можем да говорим за класиране и да правим генерални изводи. Много отбори ще губят точки. Смятам, че първенството ще е интересно и нито един мач няма да е лесен за прогнозиране. Което прави интересът по-голям“, коментира наставникът на Черно море.

На въпрос харесва ли му новия формат на първенството, Георги Иванов заяви: „Доволен съм от разнообразието. Единствено не съм доволен, че не знаем къде играем. Ние играем в Каварна, това е на 65 километра от Варна, Дунав играе в Разград, Ботев в Бургас. От това не съм доволен. В крайна сметка феновете искат да си видят отборите в собствените градове и да ги подкрепят. Никой няма нужда от такива мачове пред 50 човека на стадиона. Мотивацията я няма и става като тренировъчна атмосфера. Това при всички положения влияе на качеството на футбола. Съгласен съм, че трябва да има осветление.“

По темата за състоянието на стадион „Тича“, Георги Иванов коментира: „Ако сте запознати, държавата трябва да осигури парите за Общината, а от там да има държавна поръчка. Всичко се бави от държавата и общината, а ръководството на Черно море няма никаква вина, че няма осветление на стадиона. Преди една година премиерът обеща 1 милион, а още не са преведени, а ако са преведени, още няма държавна поръчка. Нищо не зависи от клуба. Това, което знам, е че ръководството няма никаква вина за това, което се случва. Черно море няма как да направи осветление, че държавата вече е договорила тази сума, която да отпусне.“

„Сантимети имам към Левски, Локомотив Пловдив и Черно море. Нормално, тук получих уважение и е нормално да се чувствам добре. Хората обичат отбора си. Смятам, че условията са добри за развитие на клуба. Пак казвам, че ние сме нов отбор и още изчистваме стила на отбора. Това не е пълният ни потениал. Смятам, че този отбори има къде да се развива“, каза още Георги Иванов – Гонзо.