Капитанът на Черно море Георги Илиев определено е най-доволен от всички "моряци" след мача на "Армията". И не само защото отборът му взе хикс на един от самопровъзгласилите се кандидати за титлата, а и защото записа към името си поредно постижение.

За 36-годишния плеймейкър това беше мач номер 396 в българския елит. Така той измести още едно име в десетката по най-много изиграни мачове в най-високото ниво на родния футбол.

Това е бившият му съотборник на "Армията" Тодор Янчев, който приключи кариерата си с 395 мача на сметката си. По този начин той си беше извоювал осмата позиция във вечната ранглиста, но сега на нея се намира еднолично Илиев.

Съвсем скоро ветеранът от състава на варненци може да мине и още по-напред. На седмата позиция е Малин Орачев с 398 мача и още в началото на март ще мине пред него в ранглистата, ако продължава да попада в плановете на Илиан Илиев.

Лидер по брой мачове в родния елит Марин Бакалов, който има 454 двубоя на сметката си. Втори е Динко Дерменджиев с 447, а на трето място е Виден Апостолов с 444. Четвърти е Тодор Марев с 422, а Топ 5 се затваря Христо Бонев с 410. След него е Запрян Раков с 403.