Старши треньорът на Етър Велико Търново Станислав Генчев изказа специални благодарности на играчите си и феновете на отбора за днешната победа с 2:1 над Славия в 19-ия кръг на Първа лига. Младият специалист заяви, че без подкрепата от трибуните пълният обрат срещу „белите” трудно би се получил.

След първо полувреме, в което Славия взе аванс чрез Калоян Кръстев, „болярите” диктуваха събитията след паузата. Те имаха и доза късмет, тъй като победата дойде чрез два автогола – на Омар Абуд и вратаря Антониос Стергиакис.

„Всички в отбора сме щастливи, защото след последните 3 неуспешни мача беше време да спечелим. Особено в последните две срещи – срещу Пирин и Дунав отборът не игра зле и не заслужаваше да загуби. Всички очаквахме днес да победим. Искам да благодаря специално на публиката, защото след първото полувреме губехме с 0:1 и това бе негативен развой за нас, а феновете останаха нашия 12-и играч и ни подкрепиха. Това помогна на момчетата да дадат всичко от себе си и в крайна сметка да победим.”

„Да ви кажа честно, на полувремето им казах само да продължат да играят по същия начин. Единствено изисках да играят малко по-спокойно, когато стигнем при противниковата врата. И през първото полувреме стояхме по-добре, държахме инициативата, но допуснахме гол от статично положение – една наша много сериозна слабост. Това, което исках от тях, бе да продължат да играят, а не да ритат топката безцелно напред. Когато стигнехме до последните 30 метра пред противниковата врата, исках да сме спокойни и да вземат решения, които да доведат до гол. Поисках да импровизират, да стрелят повече – нормалните неща.”

„Трудно е да се каже дали промяната на схемата е оказало влияние. След контузията на Веселин Минев ситуацията е такава, че Венци Василев е с травма, а Пламен Гълъбов – наказан. Ние останахме без централни защитници, останахме само с двама. Дори и да искахме да продължим да играем с трима в отбрана, нямаше как да стане. Ние бяхме тренирали и двата варианта, така че да сме готови. Тази победа е най-вече на момчетата, защото дадоха всичко, на което са способни.”

„Не само Иван Стоянов, всички, които взеха участие в мача, играха много добре. Исках да се раздадат на максимум, да дадат най-доброто от себе си и да победим. Това беше основното. Иван Стоянов се включи много добре, Цветомир Тодоров – също. Изобщо всички, които се включиха от резервната скамейка, се представиха много добре.”

„Състоянието на Георги Сърмов и Веселин Минев? Тепърва ще го уточняваме, но първоначалните прогнози не са били добри.”

„Искам да благодаря на Красимир Балъков, защото той е човек, към когото има огромен респект във Велико Търново и цяла България. Дойде и имаше среща с феновете, на която им каза, че иска подкрепа до последния кръг, защото една негативна атмосфера по трибуните щеше да се отрази негативно на футболистите. Феновете са нашият 12-и играч и го знаят това нещо. Тяхната помощ е жизнено важна, особено в такава негативна серия. Благодаря им, че ни подкрепяха през всичките 90 минути”, каза още Генчев.