Старши треньорът на Етър Станислав Генчев определи поражението с 0:3 от Ботев като най-слабия мач на тима през сезона. Той не скри, че е разочарован от целия отбор.

Ботев прати Етър в тежък нокаут с три шедьовъра

"Това е най-слабият ни мач през тази година. След победата над Славия не съм очаквал такова поведение. Знаехме, че играем срещу един от най-добрите отбори и най-малкото съм очаквал такова поведение, и толкова непредвидени грешки. Можеше да ни вкарат и повече, много съм разочарован от представянето днес", заяви Генчев.

"Разочарован съм от целия отбор. Не ги разделям. Целият отбор като включвам и себе си. Аз отговарям за това как ще се подготви отбора, не съм успял да ги мотивирам или не са ме разбрали. Не само футболистите са виновни."

"Твърде малко беше, ако искахме да спечелим или да вземем точка трябваше да вкараме поне гол. Много е трудно да си тръгнеш без да ти отбележат. И малкото ситуации трябваше да ги изиграем по-концентрирано."

Относно кадровите проблеми преди мача за Купата срещу Славия през седмицата, Генчев коментира: "Не е много добро (състоянието на Пламен Гълъбов б.р.), наложи се да му шият крака, дано се оправи до сряда. Скерлев е с червен картон, Веско Минев, е с контузия, Почански е с контузия, Венци Василев ве трайно контузен, доста проблеми се събират за сряда, но сме длъжни да направим всичко възможно да спечелим и да се класираме за полуфинал. През тази година ги победихме два пъти за първенство, трябва да го направим и за Купата."

"Генерално оценки след последния мач. Сега след мач емоциите са по-големи. След последния мач ще седнем и ще направим генералните изводи."

"Нашите очаквания са отборът да остане в групата и да стигне по-далеч за купата. Ще е много трудно, като новак трябва да направим всичко възможно отборът да се развие и да останем в Първа лига, това е главната ни цел."