Старши треньорът на Етър Станислав Генчев анализира загубата с 0:2 от Верея в мача от 16-ия кръг на Първа лига. Той заяви, че е нужно играчите му да проявят характер и да си повярват повече, ако искат отново да се завърнат на победния път.

Верея отказа Етър, върна се в шестицата

Андонов: Имаме сили да победим Левски и в София, дано съдите не повлияят

“Неприятна загуба за нашия отбор. Първото полувреме, с първото им стигане до вратата успяха да реализира гол. След това ние имахме три положения, от които не успяхме да се възползваме. Ефективността, която имаше противника днес, се оказа решаваща. Нормално е, когато не вкарваш да загубиш”, каза Генчев.

“Първите 15 минути на второто полувреме имахме ситуации, но не успяхме да ги реализираме. Това определено се отрази на отбора. Трябва да работим върху всички компоненти. Имаме проблеми навсякъде. Ако искаме да побеждаваме, не трябва да наблягаме само на атака или само на защита, трябва да работим като отбор”, допълни той.

Илиан Илиев: Ако не се изпълнят задълженията, в петък ще си кажем нещата

“В резултатите имаме спад. Имаше един период от 6 мача без загуба, в който играта вървеше. Сега ни е нужен повече характер, за да се преодолее този труден момент. Най-вече характерът на футболистите е важен, защото те направи така да имаме добра победна серия, сега отново те са хората, които могат да извадят отбора”, коментира още Генчев.

“Характерът, тактическата дисциплина. Това са нещата, които трябва да се спазват и само те могат да ни издърпат нагоре . Трябва да си вярваме повече. Винаги заставам зад футболитите. Ако някой е виновен за лошите резултати, това съм аз”, заяви наставникът на Етър.

“Само поздравления за Гришо. За нас е гордост, че българин спечели такъв голям турнир. Това дава добър стимул на младите спортисти да се развиват”, завърши той.