Новият нападател на Нефтохимик Галин Иванов записа мечтан дебют за бургазлии, като реализира и двата гола при успеха с 2:0 над Монтана в 20-ия кръг на Първа лига. Острието съвсем заслужено спечели приза за Играч на мача и използва възможността да обясни колко по-добре се чувства като играч на „шейховете“.

Иванов се раздели с Левски в края на миналата година, след като притигна при „сините“ като свободен агент и не получи много шансове за изява. Бившият национал не скри болката си от този факт, като подчерта, че сега е концентриран изцяло върху представянето си за Нефтохимик.

Разочарованият Галин Иванов приключи с Левски

„Не съм играл мачове от една година може би. В предишния ми отбор, на когото съм юноша (Левски – б.р.), не ми дадоха шанс. Поздравявам все пак треньорите там, да са живи и здрави. Чувствам се добре в Нефтохимик, дано така продължа и занапред“, заяви Иванов пред DIEMA.

„Когато усетих уважение тук, веднага приех офертата. Все пак съм играл заедно със старши треньора (Христо Янев – б.р.) и виждам, че той доста разбира от футбол. Затова дойдох тук.“

„Човекът, когато ми звънна, се разбрахме с две приказки. Доста съм впечатлен от него и ми харесва, много ми харесва като треньор. Не го познавах в тази светлина, но сега се надявам да се развие още повеече.“

„Тежък мач беше срещу Монтана, теренът бе доста лош. Надявам се да изчистим грешките, защото има какво да чистим. Дано и в следващите мачове побеждаваме. За първи мач е добре, занапред ще видим как е“, допълни Иванов.