Капитанът на Септември Борис Галчев беше определен за Играч на мача с Черно море, в който реализира страхотен гол при успеха с 4:1. Тези три точки бяха извоювани начело с новия наставник Николай Митов, а халфът ги посвети на уволнения му предшественик Димитър Васев.

"Посвещавам тази победа на Димитър Васев, защото той искаше да направи от Септември добър отбор, но за съжаление не се получиха нещата. Извоювахме победата с труд и пот, убеден бях, че няма да паднем."

"Днес късметът беше с нас и успяхме да победим. Личеше си още от предните мачове, в които играхме добре, но късметът не беше с нас и затова не успяхме да вземем нещо повече от тях", сподели Галчев пред DIEMA SPORT и продължи с коментара за треньорската рокада.

"Ние сме работници, понякога нещата не ни се получават и го обира треньорът. Ръководството така си е преценило. Не е променил много Митов, ние играхме добре предните два мача. Някакъв дух има сега, който кара играчите да играят по-добре. Но това са три точки, дават се само по толкова за успех", сподели още Галчев и коментира как се е стигнало до успеха.

"Сега победата е важна, надявам се да спечелим и следващия си мач. Първите думи на Митов бяха, че отиваме във Варна да победим, аз не знаех, че има треньорска смяна. На мен ми е първа победа на този стадион, тук се играе трудно. Никак не ни беше лесно тук."

"След гола имахме много хубави положения на контри. Допуснахме елементарен гол, отмениха два гола на съперника, ако беше станало 2:2 щеше да ни е трудно. А после си решихме мача. Те искаха да победят, ние също, стана много хубав мач. Нормално е да има нерви, но се радвам, че успяхме да победим", завърши Галчев.