Футболистът на Септември София Борис Галчев заяви, че е много трудно за български футболист да намери място в тимовете от Първа лига, тъй като напоследък отборите разчитат главно на трансфери от чужбина.

Септември се похвали с нови екипи и нов спонсор

“Ако забележите миналата година, изключвам ЦСКА, Левски и Лудогорец, един български футболист, млад или на средна възраст, много трудно можеше да играе в Първа лига. Локомотив ГО и Монтана разчитаха основно на чужденци. Оставаха един Пирин и Нефтохимик, но и те имаха по 6/7 чужденци. Дефакто един приличен футболист не може да играе в почти нито един клуб в Първа лига”, каза Галчев за предаването по DIEMA SPORT “Преди кръга”.

“Бях много изненадан от качествата на новите момчета, но знаете както във всеки един спорт, трябва много труд, дисциплина, режим”, заяви футболистът.

Галчев за гола срещу Пирин: Няма как да се зарадвам

“Чест им прави на Славия, че правят такъв проект. Виждате и с продажбата на Петко Христов. Аз мога само да ги аплодирам. Миналата година им беше трудно, но тази година тръгнаха силно и срещу ЦСКА. Загубиха от Ботев, но мисля, че пловдиският тим направи един от най-силните отбори в България и играе много добре”, допълни той.

“Димитър Васев е един много добър треньор и много честен мъж. Това според мен му пречи в България да си намери отбор, защото тук сме свикнали много хора да командват един клуб и често пъти треньорът го имат за нищо”, завърши Галчев.