Капитанът на Септември Борис Галчев не направи трагедия от загубата от Лудогорец с 1:4, въпреки че отборът му водеше с 1:0 до първите минути на втората част. Според него, грешките на младите момчета за попаденията на противника са нещо нормално и с тях те ще растат.

"Като цяло първото полувреме беше най-хубавото за нас в този мач. И Лудогорец не очакваше така да играем, стояхме много близо в линиите, успяхме да поведем. Но втората част, като правиш грешки с такъв отбор, виждате какво се случва."

"С наши грешки паднахме, но така се израства. Заставаме плътно зад тези млади момчета. Така ще растат, ако бяхме победили щеше да е голяма изненада. Все пак падаме от хегемона в последните години", заяви Галчев пред DIEMA SPORT и сподели какво е липсвало на отбора му, за да задържи аванса си.

"Спечелихме опит от тоя мач, имаше седем момчета, които не са играли в елита. Тук като сбъркаш, никой не ти прощава. Срещу Левски бяхме ощетени, както и в почти всички мачове. Тежи ни, че нямаме стадион. Ако имахме една публика, при 1:0 този мач нямаше да го изгубим."

"Септември трябва да играе в Красна поляна, там му е мястото. Там има стари септемврийци, които с радост ще идват на мач. Ако на Румен Чандъров му се гласува доверие, ще направи хубав стадион, но не смея да говоря, не са ми ясни нещата със стадиона", заяви още Галчев, след което коментира предстоящите битки на Септември.

"Има още много мачове, няма да е изненада и да се спасим, и да изпаднем.Идват ни два трудни мача в Пловдив, но можем да победим. Никой не очакваше да бием и във Варна, но го направихме", завърши Борис Галчев.