Освен новите футболисти, към Ботев Пловдив през зимата се присъедини и едно добре познато име - сърцатият защитник Филип Филипов се завърна и бързо зае титулярното място от дясно на отбраната на "канарчетата".

Той прекара година и половина в кипърския Етникос Ахна, но не скри радостта си, че отново е в Пловдив.

"Много се радвам, че съм обратно в отбора, който е на сърцето ми и който обичам. Разликата е, че наистина колективът е много голям, в съблекалнята всички се отнасят много добре. Това е най-важното, когато има колектив, отборът върви, сички играем като едно цяло на терена и важното е да играем със самочувствие и мисля, че имаме много голям шанс за по-предно класиране", коментира Филипов.

"Наистина не беше трудно. Ако трябва да съм честен имах и други предложения, но това на Ботев, когато го получих не се замислих и го приех", добави той.

Филипов сподели и с какво му е помогнал престоят в чужбина, а добрите поводи са не само професионални, а и лични.

"Помогна ми това, че наистина натрупах опит, за година и половина изиграх много мачове, направих силна първа година, допълнителна увереност ми донесе, самочувствие и в личен план, там се роди моят син. Вече съм горд баща", каза още щастливият Филипов.

Въпреки, че не бе част от тима на Ботев, който спечели Купата и Суперкупата през миналия сезон, Филипов сподели какви са позитивите за отбора след тези два триумфа.

"Двете купи са допринесли за самочувствието в отбора, с по-голямо самочувствие се работи, забавляваме се, а когато се забавляваш и играеш с настроение, нещата се получават по-лесно", добави той.

Защитникът разкри и как се работи под ръководството на старши треньора Николай Киров.

"Работил съм с него, той бе помощник-треньор. Държи много на дисциплината, на себераздаването на терена, всички да се борим и да показваме това, което можем", каза бранителят.

На Ботев предстои гостуване на Верея, който е устремен към запазване на мястото си в първата шестица, а в тима са позитивно настроени, въпреки сгъстената програма.

"Най- важното е да се възстановяваме бързо след всеки мач...гледаме напред, следващият мач е най-важният. Трябва задължителна победа", добави той.