Старши треньорът на Берое Ферарио Спасов имаше забележки към представянето на своите футболисти при успеха с 3:0 над Монтана в 25-ия кръг от редовния сезон в Първа лига. Специалистът сподели, че през първата част отборът му не е показал добър футбол, а категоричният резултат се дължи на играчите, които се появиха като смени след паузата.

„Аз си спомням и първото полувреме, което беше едно от слабите ни през този сезон. Нямахме идея и благодарение на добрата игра в защита не дадохме на Монтана шанс за гол. Смятам, че момчетата, които се включиха през второто полувреме, имат голяма роля за този резултат. Помогнаха ни да пресираме по-активно, да отнемаме повече топки и да организираме атаки. През първата част просто не показахме добър футбол“, каза Ферарио Спасов.

„Доста настроение имаше след победата над Левски, а винаги това е нож с две остриета. Много е трудно за нас, треньорите да управляваме това. Няма много прекъсвания, трябва веднага да се настроиш за мач срещу отбор, който няма много победи, няма много точки. Няма такава тренировка за мотивация и концентрация в такива срещи. Затова се получи една недобра картина през първото полувреме. Радвам се, че тези, които влязоха, дадоха тон и победихме.“

„Не може да има подценяване за следващите мачове. Това са мачове, които имат пряко отношение към втората осмица. Трябва да спечелим максимален брой точки. Предстои ни мач срещу Локомотив Пловдив, последен за редовния сезон. В почивката ще трябва да оправим малко настройките, за да го изиграем както трябва и да сме готови за плейофите, където ни чакат доста тежки мачове.“

„Няма да открия топлата вода, ако кажа, че в нашето първенство всеки слаб мач може да донесе неуспех срещу когото и да било. Надявам се на победа и срещу Локомотив Пловдив. После идват елиминации и трябва да сме готови. Не подценявам нито един отбор от втората осмица. Може да стане доста по-интересно отколкото в челната шестица“, завърши Спасов.