В средата на тази седмица стана ясно, че Левски ще има нов скаут, а неговото име е Богдан Патрашку. Румънецът е част от структурите на „Бекали Мениджмънт Консултинг”, която е оглавявана от ексцентричната фамилия Бекали. Медиите в северната съседка потвърждават, че румънската мастита фамилия е получила ексклузивно цялата спортна власт на „Георги Аспарухов”, а gps.ro пише чрез интервю с президента на компанията Джовани Бекали за посещението при него на „един много богат приятел”. Босът на агенцията твърди, че дори е бил изпратен частен самолет до неговия дом, за да се потвърди договорката между страните в къщата му. Причината разговорите да се проведат в къщата на бизнесмена е, че той се намира под домашен арест.

Gps.ro пише също така, че ангажиментът, който е поет към Левски, е съгласуван изцяло с Васил Божков, който е много близък до Джовани Бекали от края на 20-и век, потвърждават изданията в Румъния.

Telekomsport.ro пък пише, че също така Патрашку ще бъде отговорен за всички трансфери, които ще бъдат реализирани оттук насетне във водения от Георги Дерменджиев отбор. Gazeta Sporturilor продължава с вестта си, използвайки свои източници, че собствениците на Левски са гарантирали десет милиона евро за трансфери през лятото на фамилията, като парите трябва да стигнат за утвърждаването на отбора на европейската сцена и конкуриране за титлата в българската Първа лига.

„Изненадах се много, когато получих обаждания от двама български приятели. Един от тях е много богат. Хората от Левски кацнаха на летището в Беняса в Букурещ, а там ги посрещна внуците ми. Взеха ги и ги докараха в Слобозия, където съм аз. Беше удоволствие да видя стари другари, тъй като в този момент съм под домашен арест и не мога да излизам от къщата си. Изключително удоволствие бе за мен да видя приятели, които ме питат дали имам нужда от нещо”, споделя Джовани Бекали пред Telekomsport.


Още по темата:

Левски има 10 милиона евро за нови играчи през лятото