От Етър се заканиха да спрат победната серия на ЦСКА. Старши треньорът на "виолетовите" Станислав Генчев сподели очакванията си за предстоящия двубой от 11-ия кръг на Първа лига. "Червените" гостуват  във Велико Търново в събота от 14:45 часа. Срещата можете да проследите на живо по DIEMA SPORT, GONG PLAY, както и минута по минута на GONG.BG.

Етър подава жалба срещу съдийството

„Очакваме да се получи добър мач, в който Етър да спечели трите точки. За нас ЦСКА е голямо предизвикателство, те в момента са лидер и са в най-добра форма. Така че очаквам интересен двубой, който да зарадва публиката, а ние да сме победител. Не виждам отбор у нас, който не можем да спрем. Но много важна е концентрацията, мотивацията и тактическата дисциплина – това решава мачовете“, заяви Станислав Генчев.

Защитникът Венцислав Василев е контузен и няма да е готов за мача, но останалите са на линия. Отсъстват и Никола Колев и Гълъбов, които са преотстъпени от ЦСКА и Етър няма право да ги ползва за този мач. Всички останали са здрави и на линия.

Етър: Берое са добри, но не се страхуваме от тях

„Очаквам доста публика, надявам се стадионът да е пълен. ЦСКА е добър отбор, но не е непобедим. Ние можем да спечелим срещу всеки в България. Тактиката ни за мача няма как да я споделя сега, но гледаме на неутрализираме силните страни на противника и да натискаме по-слабите звена, да използваме пролуките в халфовата линия и защитата“, каза Генчев.

Административният директор Страцимир Тинчев говори на пресконференцията по организацията за мача и призова към толерантност.

„Създадена е организация, за да можем да посрещнем многобройните привърженици, има достатъчен ресурс от охрана, полиция, жандармерия. Но призовавам всички да дойдат на футболен празник, нека го направим заедно. За ЦСКА е отделена южната част на стадиона. Предоставили сме 2500 билета за гостите, като много техни привърженици ще дойдат не само от София, но и от страната. Призовавам всички фенове да пазят стадион „Ивайло“, той е в топ 3 на България като база, всичко е ново и нека остане такъв след двата мача с ЦСКА и Левски. Организацията на такъв мач е и тест за нас и се надявам да се справим“, каза Тинчев.