Отборите на Етър и Левски представиха постна продукция в мач от втория кръг на efbet Лига и логично двата отбора завършиха при резултат 0:0 на стадион “Ивайло“ във Велико Търново. Левски изпусна няколко добри положения, като с най-сериозни пропуски се отчетоха Давиде Мариани и Дени Алар. На стадиона беше забелязан и националиният селекционер Красимир Балъков, който наблюдаваше двубоя на бившия си отбор от трибуните.

26 снимки

Етър предприеха изключително затворен подход към двубоя, като това видимо затрудняваше “сините“ от София. Левски така и не успя да намери своето темпо в двубоя и създаде твърде малко, за да застраши Христо Иванов под рамката на вратата на Етър.

Още във втората минута Левски получи възможност да застраши вратата на домакините. След късо разиграване ототсъдения корнер топката попадна в краката на Пуалиньо, който центрира успоредно на вратата на Христо Иванов, но опитният страж успя да улови от втори опит. Стражът на "болярите" в последствие получи и приза за играч на мача.

В 6-та минута Етър получи първата си възможност. Флорент Боджажд беше фаулиран на около 20 метра, фронтално от вратата на Миятович. Артьом Артюнин изпълни, но топката срещна стената и беше изчистена.  

В 12-та минута Паулиньо отново беше под прожекторите. Бразилецът напред отляво и пласира опасно успоредно центриране, но Станислав Иванов се размина с топката и не успя да открие резултата.

В 25-та минута дойде следващия шанс за “сините“. Паулиньо получи пас зад гърба на защитата на "болярите", изпревари вратаря Христо Иванов, направи успоредно подаване към Станислав Иванов на дузпата, но ударът на младока беше слаб и попадна право в ръцете на вратаря, който вече беше успял да се върне.

Последният шанс за гостите за първото полувреме дойде в 43-та минута. Станислав Иванов отправи центриране към наказателното поле, където топката достигна до Давиде Мариани на задната греда, но швейцарецът не успя да си овладее и да отправи удар.

 

В началото на второто полувреме двубоят беше прекъснат за около 4 минути между 47-а и 52-а. Димна завеса от димките на гостуващата агитка на Левски по трибуните се спусна над терена и главният рефер Станислав Тодоров временно трябваше да спре развоя на действията, докато видимостта се подобри.  

Най-сериозното положение през втората част дойде в 71-та минута. Иван Горанов напредна устремено отляво, успя да отправи отлични центриране към задната греда, където Дени Алар засече, но топката попадна право в тялото на Христо Иванов. Важна изява на стража. 

 

До края на двубоя Левски продължи да има смазващо превъзходство в процента на притежание на топката, но от това не произлезе нищо интересно. Влизането на Станислав Костов, Дени Алар и Франко Мазурек не доведе желаното раздвижване, като “болярите“ се чувстваха изключително комфортно. Това беше и официален дебют за нападателя Алар в efbet Лига.

Съставите на двата отбора: 

Етър Велико Търново: Христо Иванов, Александър Дюлгеров, Артьом Артюнин, Здравко Запрянов, Световслав Ковачев, Йордан Апостолов, Красимир Станоев, Румен Руменов, Крум Стоянов, Даниел Младенов, Флорент Боджадж;

Левски: Милан Миятович, Иван Горанов, Нуно Рейш, Йоанис Каргас, Живко Миланов, Мартин Райнов, Хали Тиам, Давиде Мариани, Здравко Димитров, Паулиньо, Станислав Иванов