Атакуващият полузащитник Иван Вълчанов подписа договор с Етър Велико Търново. 26-годишното крило, което през лятото премина от Нефтохимик в Септември, изигра два мача за столичани, след което пожела да напусне по собствено желание. Ако направи дебют за Етър, то той няма да има право да сменя отбора до лятото на 2018-а година.

Очакванията бяха да заиграе в чужбина, но Вълчанов е получил светкавична оферта от Етър и се договорил с тима. Днес нападателят бе официално представен като ново попълнение.

Надеждите на Станислав Генчев са да засили още повече атаката, тъй като Етър до момента е отбелязал само два гола в четирите си мача.

"Станислав Генчев ми предложи да дойда тук и приех. Имах и вариант за чужбина, но предпочетох да дойда в Етър. Очаквам отборът да се представи добре и да оправдаем очакванията. Все още е много рано и смятам, че има време тимът да се представи добре в елита и да извоюва подходящо място. От себе си искам да съм здрав и да покажа най-доброто. Познавам доста от играчите- Яни Пехливанов, Румен Руменов, всъщност почти всички. Надявам се да се адаптирам бързо", коментира Иван Вълчанов.

Любопитното е, че още в дебюта си за етърци, който вероятно ще е в събота срещу Пирин, Иван Вълчанов ще изиграе своя стотен мач в елита, тъй като сега има 99 срещи с 12 попадения.