Организацията по провеждането на двубоя между Етър и Левски бе стикована днес на среща между ръководството на великотърновския клуб, полицията, "Делта гард", пожарната, "Спортни имоти и прояви" и всички останали институции, ангажирани с провеждането и сигурността на предстоящия мач.

Двубоят е в събота от 18:45 ч. на стадион "Ивайло", като се очаква да бъде най-посетеният мач до момента този сезон във Велико Търново. Въвежда се временна организация на движението на 25 август от 8:00 ч. до приключване на мероприятието. Затворени за движение в този период ще бъдат ул. Тодор Балина от кръстовището с Йоновка до кръстовището с Л. Каравелов, включително площада пред северния вход на стадиона; ул. Славянска от кръстовището с ул. Н. Габровски до кръстовището с ел. Тодор Балина; ул. Филип Тотю от кръстовището с ул. Славянска до кръстовището с ул. Бойчо войвода; ул. Вела Благоева до кръстовището с ул. Славянска.

Движението по ул. Йоновка ще става само в посока ул. Н. Габровски. Площадът и паркингът пред северния вход на стадион "Ивайло" е затворен за движение и паркиране от 6:00 ч. сутринта до приключване на мероприятието. Мачът Етър - Левски не е оценен като "високорисков", което означава, че и в деня на срещата ще има продажба на билети. Те са на цена 10 лв. за възрастни и 6 лв. за студенти, ученици и пенсионери срещу съответен документ.

Билети се продават целодневнно на касата от началото на седмицата. В деня на мача от 10 ч. ще бъдат отворени и двете каси северно от "Ивайло", а от 15:30 ч. и двете каси южно от стадиона за феновете на гостите. Всички входове за влизане на стадиона ще бъдат отворени от 16:15 ч. в събота. За феновете на Левски е отредена югоизточната част на стадион "Ивайло", като касите за продажба на билети ще бъдат отворени в 15:30 ч.

Те ще направят шествие до стадиона, като се събират до Военния клуб в 16 ч., а от 16:30 ч. тръгват към паметника на Васил Левски, където ще поднесат цветя, и после по ул. "В. Левски" ще поемат към стадиона. Полицията ще охранява шествието, заради което поетапно ще се затварят и улиците към стадион "Ивайло".