Етър Велико Търново и Верея откриват програмата във втория кръг на Първа лига. Двубоят е в петък от 18:30 часа и ще бъде предаван по NOVA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA Xtra.

И двата отбора излизат за първа победа през сезона, след като Верея завърши 0:0 със Септември, а Етър остави добри впечатления, но загуби с 0:1 от Лудогорец.

В единствените два мача между двата отбора в Първа лига, които бяха през миналия сезон, победител неизменно бе Верея, което може да дава самочувствие на старозагорци.

След първите двубои и двамата треньори Красимир Балъков и Иван Колев заявиха, че отборите им тепърва ще навлизат в най-добра форма, но със сигурност ще търсят успеха в мача на стадион "Ивайло".

Етър завърши миналия сезон с 5 поредни домакинства, в които не допусна загуба – 4 победи вкъщи и само едно равенство, а Верея няма гол в шампионатен мач вече 7 поредни мача.

Ето и още интересни факти преди двубоя:

• Верея е единственият тим от сегашния състав на Първа лига, срещу който виолетовите все още не са успели да вкарат гол – записаха 2 загуби в първите си срещи със старозагорци през миналия сезон.

• Етър завърши миналия сезон с 5 поредни домакинства, в които не допусна загуба – 4 победи вкъщи и само едно равенство. Последното поражение на „Ивайло” обаче бе с 0:6 от Лудогорец на 18 март т.г.

• Румен Руменов е единственият футболист, когото наставникът Красимир Балъков е използвал във всяка една от 17-те срещи за първенство, в които е водил Етър досега.

• Верея бе единственият тим на старта на първенството, който не можа да запише 7 резерви в тимовия си лист за своя двубой със Септември.

• Срещу септемврийци серията на Верея без вкаран гол в първенството бе увеличена на 7 поредни двубоя (6 от тях в края на миналия сезон). За последно за верейци се разписа Данислав Станчев на 18 април т.г. при 2:2 срещу Ботев Пд.

• За трети пореден път Верея стартира в първенството с нулево равенство, преди това направи 0:0 с Дунав като гост през 2016/17 г. и с Берое в миналия шампионат