ЦСКА и Лудогорец излизат в неделната вечер в епизод пореден от съперничеството си. Между "червените" и "зелените" винаги цари високо напрежение, а сега то се подхранва и от последните скандали между двата тима на скорошния им мач в Борисовата градина, завършил с успех 2:0 за гостите от Разград. Сега съперниците се срещат в дерби от 29-ия кръг на Първата шестица.

Това дерби спокойно можем да го наречен "нервното", защото почти всеки сблъсък между тези два отбора е съпроводен от сериозни изцепки.

Разградчани са първи с 68 точки, а столичани трети с 52. Двубоят, както и на 1 април, е поверен на главния рефер и едновременно с това депутат Стефан Апостолов.

Двубоят от 20 ч. на "Българска армия" ще се излъчва пряко по DIEMA SPORT 2, на онлайн платформата GONG PLAY и ще се предава на живо по Дарик радио. Можете да го следите и на Gong.bg.

Вижте интересни факти преди дербито между ЦСКА и Лудогорец.

"Червените" стартираха в плейофите с пълен актив от по 6 точки, в същото време Лудогорец взе само една точка във втората фаза на първенството, като не вкара нито един гол.

Двете загуби на армейците в 13-те мача под ръководството на Стамен Белчев дойдоха срещу отборите, които са по-напред в класирането от ЦСКА – 1:2 срещу втория Левски на 4 март 2017 г. и 0:2 срещу лидера Лудогорец на 1 април т.г.

Георги Китанов (ЦСКА) продължава да е водач при вратарите по сухи мрежи – 13, въпреки че е допускал поне по гол в последните 6 срещи на червените.

Защитникът на Лудогорец Козмин Моци се разписа в последните 2 срещи с червените – при 2:1 на 5 ноември м.г. и при 2:0 на 1 април 2017 г. Румънецът откри резултата и при домакинското 3:0 над армейците на 10 август 2013 г.

Лудогорец влиза в дербито след четвърто поредно 4:0 в мач за купата. Винаги в предишните 3 случая лудогорци допускаха поне по гол в следващата си шампионатна среща – при 5:1 срещу Верея в 8-ия кръг, 5:3 срещу Дунав в 12-ия и 0:1 пак срещу Дунав в първия плейофен кръг

За първи път през сезона лидерът при голмайсторите в лигата Клаудиу Кешеру е в серия от 3 шампионатни мача без гол. Никога досега, откакто се подвизава у нас, румънецът не е бил в поредица от 4 срещи без попадение.