Членът на Изпълкома на българския футболен съюз Емил Костадинов заяви, че ако постъпи предложение за смяна на шефа на родните съдии Петър Петров, то ще бъде обсъдено. „Ако има такова предложение, ще бъде обсъдено”, заяви Костадинов, който присъства на представянето на детски футболен турнир, който ще се проведе в Дряново.

„Футболния съюз винаги го обвиняват след някой мач, че има съдийска грешка. Има си съдийска комисия, която решава дали един съдия е сгрешил или не. В нашите правомощия като Изпълком е, че може да освободим единствено шефа на съдиите. Мисля, че много по-малко трябва да се говори за съдиите, а за фуболните качества на даден мач”, коментира Емил Костадинов.

„Освен съдийството не знам друго напрежение да има. Много се изговори. В много медии се говориха глупости. Новият Изпълком вече е вписан в съда. Медиите, които пропогандираха, че Конгресът е опорочен трябва да си вземат думите назад и да се извинят. Темата е сложна, но като цяло хората, които дават пари за футбола трябва да са в управлението. Това е моята теза. В най-скоро време ще има и заседание на новия Изпълком. Комисиите си работят”, завърши Емил Костадинов.