Емануел Луканов вече 7 години е част от щаба на Черно море като помощник. В мача срещу Етър Велико Търново именно той ще трябва да води отбора след приетата оставка на Георги Иванов. Не е ясно, дали Луканов ще води "моряците" за постоянно или само за този двубой, но в предаването "Преди кръга" той изрази увереност, че е готов за предизвикателството.

Георги Иванов подаде оставка, приеха я

"Засега просто трябва да се реагира за предстоящия мач. Това, което сме говорили е точно и конкретно за предстоящия мач с Етър. Нямаме уговорки, няма конкретни планове. Нещата се случиха много бързо. С оглед предстоящия мач трябва да се реагира по някакъв начин и това са били нашите разговори с ръководителите", заяви Луканов.

"Има ли резултати, значи си си свършил работата. Но имам лиценз, имам всички документи да водя дори националния отбор на България."

"Може би нямам тази практика, която е нужна на всеки треньор, но аз не познавам треньор, който да е загубил мач на теория, там всички печелим мачовете. Нямам опита на терен, но вече седма година съм в професионалния мъжки футбол, натрупал съм знания, имам някакви идеи, ако се реализират, значи сме си свършили работата по най-добрия начин."

"Победа. Може да е в 90-ата минута, но е нужна победа. Това е начинът да излезем от този психологически проблем. Това ще искам да предам на момчетата", допълни Луканов.