Старши треньорът на Черно море Емануел Луканов заяви след равенството срещу Етър, че въобще не е било лесно на него и футболистите след негативната серия, в която се намира отбора. Той отчете като много важно, че тимът не загуби двубоя срещу „болярите“.

Луканов все пак изрази надежда, че отборът му може да поднесе изненада в следващия кръг и да победи Левски и Делио Роси на Герена.

„Всички искахме да победим. Не беше въобще лесно след тази негативна серия. Имаше умора в момчета. Днес, въобще не ни бе лесно. Усетих, че имаше умора в играчите. Искахме да вземем този мач. Благодаря за тяхното себераздаване. Благодаря на лекарския екип, че направиха тези момчета да изкарат сили от себе си. Прекъснахме тази негативна серия. Бе важно да не загубим мача. Ще търсим самочувствие в оставащите два мача срещу Левски и Лудогорец“, коментира Луканов.

„През първото полувреме имахме две чисти ситуации. Липсваше ни голът. Ако бяхме вкарали, мачът можеше да тръгне по друг път. Второто полувреме също имахме ситуации. Търсим варианти. За съжаление не се получи. Трябва да бъдем по-прагматични в атака“, добави наставникът на „моряците“.

„Опитахме се да променим схемата. През второто полувреме изнесохме играта, но не успяхме да вкараме. Схемата, с която започнахме е еластична. Започнахме с 3-5-2, но след това при 4-4-2 всичко се уравновеси. Нормално е да има напрежение след тези загуби и треньорската рокада.“

„Всеки трябва да реагира по най-добрия начин. Имам възможността да върна Черно море към победите. Нямам никакви разговори и ръководството трябва да вземе решение какво ще прави занапред. След Левски имаме и мач срещу Лудогорец. Ние се готвим. Защо да не победим Делио Роси на Герена“, каза още Емануел Луканов.