Новият треньор на Верея Елиаш да Силва се съгласи да говори пред Дарик радио ден след като беше обявен за наставник на тима.

Бразилец е новият треньор на Верея

Ето какво сподели първият бразилец, който пое роден тим:

-Това е една уникална възможност, не се случва да получиш такава всеки ден. Много съм щастлив и доволен от този шанс. Искам да дам най-доброто от мен.

-Първият ви мач е срещу Берое, който е ваш бивш клуб, какво очаквате от тази среща?

-Смятам, че двата отбора ще направят един интересен мач. Вярвам, че играчите на Верея ще се представят много добре. Те са истински герои до този момент. Моето желание е да направим един добър мач. 

 -Какво мислите за ситуацията в клуба? Как стоят нещата с парите, говорите ли с президента?

-Говорил съм с президента, но към този момент нямам нова информация. Надявам се в дните до мача да имаме някаква информация. Ние сме в тази ситуация, но когато излезем да тренираме или да играем на терена, трябва да не мислим за това.

-Как виждате шансовете на Верея в първата шестица на шампионата?

-Ние имахме много добро представяне при Илиан Илиев. След това при Благо успяхме да направим всичко възможно, за да се доберем до първата шестица на първенството. Мисля, че се представяхме добре, а и имаме доста добър отбор и футболисти. Ние трябва да продължим по същия начин и сега. Верея е в средата на класирането, а аз имам голям късмет, че разполагам с такива футболисти.

-Кой е вашият любим треньор, както в света, така и от тези тук в България?

-Аз имам много любими и предпочитани треньори. Работил съм и харесвам Хубчев, Илиан, Томаш, а сега работих малко и с Благо Митрев. Научих неща от всички. От треньорите, с които съм работил, винаги съм вземал по нещо.

-Като много млад сте работили и със самия Моуриньо, какво смятате за него?

-Ясно е, че той е един от най-добрите в света. Няма какво толкова да говорим за него, всичко е ясно. Това обаче беше много, много отдавна и не помня всичко от работата ми с него. Повече влияние имам от тези шест години, които работя в България. Тук съм работил два пъти с Илиан, с Хубчев, после с Ивко Ганчев, след това с Томаш, а за последно с Благо Митрев и искам да взема най-доброто от тях. Сега поемам тази възможност, но аз още не съм треньор. Все още се чувствам футболист, но стана тази промяна във Верея.

-Тоест ще може да играете в предстоящите мачове на клуба?

-Да, аз имам договор като футболист. Аз съм тук като човек, който иска да помогне на Верея и футболистите на Верея, но все още се чувствам като футболист. Искам играчите да са добре и съм сигурен, че те ще бъдат добре.